O Λόγος του Θεού κάθε Κυριακή από την Καθολική Επισκοπή Σύρου

"Ο Σταυρός, η σανίδα σωτηρίας που μας οδηγεί στην Ανάσταση"

  • Κυριακή, 25 Απριλίου, 2021 - 11:42

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι γεμάτη από σημεία, σύμβολα, εμπειρίες, άπλετο φως αλλά και πολλά σημεία, που θα τα λέγαμε, σκοτεινά, δύσκολα ως προς την ερμηνεία τους.

Όπως σημειώνει ο π. Γιάννης Μαραγκός, πολλά θα ακουστούν και θα ειπωθούν, άλλα ωραία, άλλα απλώς μελιστάλακτα, μερικοί θα τα παρουσιάσουν και τραγικά. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι τα γεγονότα στα οποία αναφερόμαστε, έγιναν μια φορά για πάντα πριν από 2.000 χρόνια. Τώρα, εμείς πρέπει να εγκολπωθούμε το νόημά τους και με βάση αυτό να ζήσουμε.

Την Κυριακή των Βαΐων, η Θεία Λειτουργία μας προτείνει στην αρχή τη θριαμβευτική είσοδο του Ιησού Χριστού αλλά την ώρα της ανάγνωσης του Ευαγγελίου.. το πάθος κατά το ευαγγέλιο του Μάρκου, ετούτο τον χρόνο. Η δόξα και ο θάνατος, η αναγνώριση και η απόρριψη. Είναι δύο πόλοι που η δικιά μας ζωή ζει ανάμεσά τους, πότε από δω και πότε από κει.

Εμείς θα επικεντρωθούμε σε δύο επεισόδια, το ένα είναι η προσευχή του Ιησού, στον κήπο των Ελαιών και το άλλο ο Ιησούς σταυρωμένος και γύρω του οι γυναίκες, γραμματείς και οι φαρισαίοι και οι περαστικοί.