Εορτασμός του Αγίου Δωροθέου και των ονοματηρίων του Μητροπολίτη Σύρου

  • Κυριακή, 6 Ιουνίου, 2021 - 13:42

Με ξεχωριστή λαμπρότητα τιμήθηκαν σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Ερμούπολη, η ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, Επισκόπου Τύρου και τα ονοματήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Σύρου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας της εκπαίδευσης, συλλόγων και σωματείων, αλλά και ευσεβών χριστιανών.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από εφημέριους της Σύρου, καθώς επίσης από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου π. Πέτρο Μαραγκό οι οποίοι διεκόμισαν τα –φυλασσόμενα στην εν λόγω Μονή- λείψανα των Αγίων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου κι Ελένης.

Στον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε στους πιστούς τις ευγνώμονες ευχαριστίες του και την αγάπη του για τις εγκάρδιες ευχές του, για τη συνοδοιπορία τους και τη συμπαράστασή τους στο ευθυνοφόρο και πολυεδρικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σύρο και τα υπόλοιπα νησιά. Όπως τόνισε, στα 44 χρόνια ποιμαντικού του έργου, ως διάκονος, ιεροκήρυκας και μητροπολίτης, δεν γνώρισε ποτέ ούτε πίκρες, ούτε στεναχώριες και δυσκολίες στη Σύρο, αντίθετα οι ιερείς και ο ευλογημένος λαός πάντα τον στήριζαν και ανακούφιζαν την ψυχή του με το χαμόγελο, την καλημέρα, την απλότητα και την κατανόησή τους.

Η λειτουργία τελέστηκε τηρουμένων των μέτρων υγειονομικής προστασίας. Για τον λόγο αυτό, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ δεν θα δεχτεί το απόγευμα ευχετήριες επισκέψεις στο Επισκοπείο, στοιχών στις προτροπές των Συνοδικών Εγκυκλίων.

Αναλυτικότερα στο αυριανό φύλλο της "Κοινής Γνώμης".