Στην Ίμβρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος για την Κοίμηση της Θεοτόκου

  • Σήμερα - 9:50

Στην γενέτειρά του, την Ίμβρο, για να εορτάσει το «Πάσχα του καλοκαιριού» βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος,  ο οποίος χθες χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σχοινουδίου.

Ο Παναγιώτατος, απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του που βρίσκεται ανάμεσα στους συμπατριώτες του για να τιμήσουν μαζί την Παναγία.

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, μίλησε για την προστάτιδα του Πόντου, Παναγία Σουμελά, στην Ι. Μονή της οποίας τέλεσε δέκα φορές την Θεία Λειτουργία από το 2010. Ιδιαίτερα συγκινημένος αναφέρθηκε στην ιστορία της μεταφοράς της πανιέρου εικόνος της Θεοτόκου και των άλλων κειμηλίων στην Ελλάδα, το 1931 από τον πατέρα Αμβρόσιο Σουμελιώτη, τα οποία είχαν κρύψει οι Μοναχοί, κοντά στην Σουμελά, όταν υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το Μοναστήρι κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών. Στο τέλος της ομιλίας του ευχήθηκε η Παναγία να προστατεύει όλους και να επικρατήσει η ειρήνη στον δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο κόσμο μας, ιδιαιτέρως στην Ουκρανία και την Μ. Ανατολή.

Σχετικά ερωτηθείς για τις ευχές του προς την Ελλάδα, ο Παναγιώτατο ευχήθηκε «ειρήνη, ευημερία και όχι πυρκαγιές».

naftemporiki.gr

Ετικέτες: