Σύρος: "Το όνομά του Πίτερ Τιμπόρις έχει συνδεθεί με τα μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα της νησιού"

Ο μητροπολίτης Σύρου για την απώλεια του Πήτερ Τιμπόρις
  • Σήμερα - 12:01

Σε δήλωση για το θάνατο του μαέστρου, Πήτερ Τιμπόρις, προέβη ο μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β'.

Όπως ανανέρει, ο Πήτερ Τιμπόρης υπήρξε μία διεθνώς εμβληματική μορφή στο χώρο της κλασσικής μουσικής, αφήνοντας μια απαράμιλλη κληρονομιά αριστείας, δημιουργικότητας και αφοσίωσης στις παραστατικές τέχνες.

Η σχετική δήλωση

"Ο μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄ ευρισκόμενος στην Αθήνα για τις πολυεύθυνες υποχρεώσεις του, ως μέλους της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Ελλάδος και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πληροφορηθείς την απώλεια του διάσημου Ελλκηνοαμερικανού Συνθέτη και Μαέστρου Πήτερ Τιμπόρις, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Ο Πήτερ Τιμπόρης υπήρξε μία διεθνώς εμβληματική μορφή στο χώρο της Κλασσικής Μουσικής, που αφήνει πίσω του μια απαράμιλλη κληρονομιά αριστείας, δημιουργικότητας και αφοσίωσης στις παραστατικές τέχνες.

Το όνομά του έχει πλέον άρρηκτα με τα μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα της Σύρου, καθώς με το Διεθνές φεστιβάλ Αιγαίου, που ο ίδιος ίδρυσε το 2005 και αναδείχτηκε σε ένα ευρύτατα αναγνωρισμένο και βραβευμένο καλλιτεχνικό γεγονός, με συμμετοχή πλειάδος καταξιωμένων από όλο τον κόσμο καλλιτεχνών, κατέστησε την πόλη του Ερμή έναν πολιτιστικό μαγνήτη για τους φίλους της μουσικής του νησιού μας και όχι μόνο.

Εκφράζουμε στην εκλεκτή οικογένειά του τη βαθειά συμπάθειά μας και ευχόμεθα το έργο του να εύρει άξιους συνεχιστές".