Μεγάλη πυρκαγιά στην Πάρο

  • Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2013 - 06:00

Μάχη με τις φλόγες έδιναν ολόκληρη τη νύχτα της Τρίτης οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και οι κάτοικοι της Πάρου, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυκτα σε χορτολιβαδική έκταση στην Πούντα.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στο νησί, η φωτιά προσέλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε στη γύρω περιοχή. Η πυροσβεστική δύναμη του νησιού επιχείρησε σε δυο μέτωπα της πυρκαγιάς στη θέση Πούντα και στις θέσεις Κάμπος και Γλυσίδια, με πέντε οχήματα και 15 πυροσβέστες, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν υδροφόρα οχήματα του Δήμου και ιδιωτών αλλά και κάτοικοι του νησιού. Επί τόπου έσπευσαν για βοήθεια και εθελοντές από την Αντίπαρο, καθώς και βυτιοφόρα του Δήμου Αντιπάρου, καθώς η φωτιά ήταν εμφανής από το νησί, αφού εκδηλώθηκε στο σημείο που συνδέει με φέρι-μποτ την Πάρο με την Αντίπαρο.

Η φωτιά απείλησε σπίτια ενώ έφθασε κοντά στο νέο αεροδρόμιο του νησιού, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει σοβαρές ζημιές.

Έως τις πρώτες πρωινές ώρες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν πραγματική μάχη ώστε να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, ενώ, λόγω των ισχυρών ανέμων που άλλαζαν διαρκώς κατεύθυνση πολλά μέτωπα αναζωπυρώνονταν διαρκώς. Μικρές αναζωπυρώσεις σημειώνονταν ως και χθες το απόγευμα, με την Πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού να βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να παρακολουθεί την κατάσταση και να επιχειρεί με κάθε αναζωπύρωση.