Απομακρύνθηκε το ECS ISABEL (GOLDEN GATE) από το λιμάνι της Ερμούπολης

Αποτελεί ανάμνηση

“Αποχαιρέτησε” το νησί λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι

Ανακουφίστηκε μετά από δύο χρόνια ο προβλήτας των κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Ερμούπολης με την απομάκρυνση του φορτηγού πλοίου ECS ISABEL χθες, περίπου στις τρεις το μεσημέρι.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία θα καταγραφεί στην ιστορία της Σύρου αφού προκειμένου να αγορασθεί και να φύγει από το νησί το εν λόγω πλοίο, συμπληρώθηκαν 23 μήνες ταλαιπωρίας και αγωνίας σχετικά με το αν θα ήταν εφικτή τελικά η ομαλή αναχώρησή του χωρίς να προκληθούν προβλήματα για το λιμάνι.

Αποτελεί παρελθόν

Το ECS ISABEL που μετά το δεύτερο πλειστηριασμό αγοράσθηκε από εταιρεία ξένων συμφερόντων (1,65 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), συνόδευσαν για την ασφαλή έξοδό του από το λιμάνι δύο ρυμουλκά. Τα διαδικαστικά ζητήματα δρομολογήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα από την αγορά του και έγκυρες πηγές της εφημερίδας, ανέφεραν πως θα οδηγηθεί σε ναυπηγείο της Τουρκίας με σκοπό να αποκατασταθούν οι ζημιές και να μπορέσει να αξιοποιηθεί εμπορικά από τη νέα πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Το γεγονός αποτελεί ευχάριστη είδηση για όλη τη συριανή κοινωνία αφού όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Βελισσαρίου “η παραμονή του, είχε γίνει βραχνάς για όλους μας” ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που είχε καταστεί εμπόδιο για την άφιξη κάποιου κρουαζιεροπλοίου. Ο ίδιος πρόσθεσε δε, πως ο συγκεκριμένος χώρος δε θα αξιοποιηθεί ξανά για παρόμοιο λόγο αφού αποτελεί προβλήτα για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά των κρουαζιεροπλοίων ενώ μόνο σε “εξαιρετικά έκτακτη περίπτωση και εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάποιο άλλο πλοίο”.

Ίδια τα δεδομένα για τη στάθμευση στο Νησάκι

Κληθείς ο κ. Βελισσαρίου να αναφέρει αν με την απομάκρυνση του πλοίου, ελευθερώνεται τμήμα της παραλιακής ζώνης στο Νησάκι για τη στάθμευση περισσότερων οχημάτων, απαντά κατηγορηματικά, πως δεν αλλάζει τίποτα. Χαρακτηριστικά εξηγεί τέλος πως ο οριοθετημένος χώρος “πρέπει να λειτουργεί με ασφάλεια και θα παραμείνει αποκλεισμένος αφού είναι χώρος που λειτουργεί σύμφωνα με όσα ορίζει ο ευρωπαϊκός κώδικας ISPS”.

Ετικέτες: