Ενημερωτική ημερίδα στη Μήλο

Μαθησιακές δυσκολίες

Ομιλία με θέμα: “Μαθησιακές Δυσκολίες: η συνεκπαίδευση παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο γενικό σχολείο” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 στο συνεδριακό Κέντρο Μήλου. Στόχος της εκδήλωσης είναι η δημιουργία και η αναβάθμιση των υπηρεσιών ειδικής αγωγής στη Μήλο αλλά και ευρύτερα στις Κυκλάδες.

Στην ομιλία θα τεθούν ζητήματα που αφορούν την ειδική εκπαίδευση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες καθώς και παρουσίαση ενός πρωτοπόρου προγράμματος εκπαίδευσης και υποστήριξης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Καθίσταται γνωστό ότι οι ειδικές μαθησιακές δυσκολίες παρατηρούνται σε σημαντικό ποσοστό του μαθητικού πληθυσμού επιδρώντας στην ακαδημαϊκή πρόοδο αλλά και στην κοινωνική ανάπτυξη, για τη βελτίωση των οποίων τελευταία προτείνεται όλο και πιο συχνά η κοινή εκπαίδευση των μαθητών με και χωρίς ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, η συνεκπαίδευση.

Επιπλέον στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για τη δωρεάν ανίχνευση αυτισμού και δωρεάν τεστ σχολικής ετοιμότητας και συμβουλευτικής για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που παρέχεται από την διεπιστημονική ομάδα του “Παιδιά εν…τάξη”.

Οι δωρεάν αξιολογήσεις θα γίνουν Δευτέρα 23/9/13 και Τρίτη 24/09/2013 από τις 14:00 ως τις 21:00 κατόπιν ραντεβού στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Μήλου. Ομιλητές θα είναι οι: Κυριακίδη Αικατερίνη (Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Λειτουργός, Νικόλαος Κουντουρατζής (Ψυχολόγος), Γεωργία Παπίρη (Εργοθεραπεύτρια) και Αγγελική Χρυσικοπούλου (Λογοθεραπεύτρια). Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές “Η αλλαγή εξαρτάται από εμάς τους ίδιους και όλοι μαζί μπορούμε”.

Για πληροφορίες και ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο 6934832666.

Ετικέτες: