Αλλαγές στην ακτοπλοϊκή γραμμή της Σύρου

Μόνο τη Δευτέρα θα έχουν την ευκαιρία -καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα- οι κάτοικοι της Σύρου να επισκεφτούν αυθημερόν την πρωτεύουσα, να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους και το απόγευμα να πάρουν το πλοίο της επιστροφής.

Blue Star 2 κάθε Δευτέρα

Από 1 Νοεμβρίου 2013 τα δρομολόγια του Blue Star 2, το οποίο εξυπηρετεί τη γραμμή “Πειραιάς – Πάτμος – Λέρος – Κως – Ρόδος & Σύρος – Αμοργός (Κατάπολα)”, μειώνονται. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και σήμερα το πλοίο περνάει από τη Σύρο τρεις φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα (04:20), Τετάρτη (02:20) και Παρασκευή (04:20).

Με τον καινούριο μήνα, το νησί θα εξυπηρετείται μονάχα με το δρομολόγιο της Δευτέρας, μέχρι τις 31- 03-2014, πράγμα που σημαίνει ότι για μία ακόμη φορά ο κόσμος καλείται να μεταφέρει όλες τις υποχρεώσεις του στην αρχή της εβδομάδας, καθώς και να ξεχάσει εντελώς την ιδέα για διήμερη απόδραση στην Αθήνα, εκμεταλλευόμενος ολόκληρη την ημέρα της Παρασκευής.

Άξιο προσοχής, που όμως γεννά ερωτηματικά είναι ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας και συγκεκριμένα στις 02:00, τη γραμμή Σύρος – Πειραιάς εξυπηρετεί και το πλοίο «Μυτιλήνη». Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν οι ακτοοπλόοι, ενώ διαμαρτύρονται για μειωμένη επιβατική κίνηση, να αποφάσισαν να εξυπηρετήσουν σε μια δύσκολη ώρα αναχώρησης την ίδια γραμμή, την ίδια μέρα χωρίς να σκεφτούν να μοιράσουν δύο διαφορετικές εταιρείες σε δύο διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας;

Δύο φορές την εβδομάδα το High Speed 6

Αλλαγές όμως θα υπάρξουν και στα δρομολόγια του καλοκαιριού, καθώς το επιβατικό κοινό της Σύρου θα εξυπηρετηθεί κατ' όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου με το ταχύπλοο “High Speed 6”. Η εταιρεία Hellenic Sea Ways που ανακοίνωσε νωρίς τα δρομολόγια των πλοίων της για το 2014, προχώρησε σε τροποποίηση και συμπεριέλαβε τη Σύρο σε μία από τις γραμμές που θα ταξιδέψουν τα ταχύπλοά της.

Συγκεκριμένα, το “High Speed 6” θα εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Σύρος – Μύκονος κάθε Παρασκευή και Κυριακή με αναχώρηση στις 18:00 από το λιμάνι του Πειραιά και άφιξη στις 20:30 στο λιμάνι της Σύρου.

Ετικέτες: