Τοπικά προϊόντα ΠΟΠ της Νάξου σε σεμινάρια της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Πρωταγωνιστές στη νοστιμιά

Η γραβιέρα, η κοπανιστή και το κίτρο είναι μερικά από τα τοπικά παραδοσιακά πιστοποιημένα προϊόντα της Νάξου που πρωταγωνίστησαν στα σεμινάρια μαγειρικής που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Εκλεκτά πιάτα

Ειδικότερα, στα σεμινάρια με θέμα “Η χρήση των ΠΟΠ στην ελληνική κουζίνα” που ολοκληρώνονται σήμερα έγινε παρουσίαση μέσω power point από αξιόλογους εισηγητές - μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων οι οποίοι δίδαξαν τρόπους με τους οποίους μπορούν να ενταχθούν και να “δέσουν” αρμονικά σε εκλεκτά πιάτα τα παραδοσιακά προϊόντα. Σημειώνεται πως από τα προιόντα της Νάξου χρησιμοποιήθηκαν τα εξής: γραβιέρα Νάξου, πατάτες Νάξου, κοπανιστή, κίτρο Νάξου ενώ οι συνταγές που παρουσίασε ο κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι οι ακόλουθες: πατάτες πενταράτες, μήλα ψητά με με σιρόπι κίτρου Νάξου και μους κοπανιστής, μοχίτο κοκτέιλ με κίτρο Νάξου, καλόγηρος με γραβιέρα Νάξου καθώς επίσης φαβοκεφτέδες με μαρμελάδα ντομάτας και ντάκος με ξυνομυζήθρα.