Αντιδράσεις από την κατάργηση του ΙΚΑ Μήλου

"Γκρίζα ζώνη" τα νησιά μας"

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την κατάργηση του ΙΚΑ Μήλου, παρ' όλη την αισιοδοξία του Δημάρχου, Γεράσιμου Δαμουλάκη, ότι ο οργανισμός θα παραμείνει στο νησί.

Συγκεκριμένα, αισιόδοξος για την παραμονή του ΙΚΑ στη Μήλο, επέστρεψε από την Αθήνα στο νησί ο Δήμαρχος. Στην Αθήνα ο κ. Δαμουλάκης συναντήθηκε με τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Ο κ. Δαμουλάκης ανέφερε όλες τις δυσμενής επιπτώσεις που θα έχει για τους κατοίκους της Μήλου η κατάργηση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο νησί.

Εντωμεταξύ, ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσε ο Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Κιμώλου.

Στο ψήφισμα καταδικάζουν τη συγκεκριμένη απόφαση, τονίζοντας ότι όλα τα μέλη του Συνεταιρισμού είναι αλληλέγγυα με όλους τους φορείς για το μη κλείσιμο του ΙΚΑ Μήλου.

“Μας οδηγείται στο ξεπούλημα και στον αφανισμό”

Ο Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Κιμώλου δηλώνει προς κάθε αρμόδιο της κεντρικής διοίκησης, ότι οι εντολές-αποφάσεις που εκτελούν οδηγούν τα νησιά στο ξεπούλημα και τους κατοίκους στον αφανισμό.

“Η νησιωτικότητα έχει πάει περίπατο προ πολλού. Στην Κίμωλο είχαμε ΟΤΕ, τώρα πρέπει να πάμε στην Κρήτη. Στην Κίμωλο είχαμε ΔΕΗ, τώρα πρέπει να πάμε στη Σύρο. Στην Κίμωλο είχαμε ΚΕΠ και το κλείσατε και τώρα πρέπει να πάμε στην Καπερναούμ. Στη Κίμωλο για την εξυπηρέτησή μας πηγαίναμε στη ΔΟΥ Μήλου, τώρα πρέπει να πάμε στον Πειραιά. Στην Κίμωλο το σχολείο έμεινε με ενάμιση δάσκαλο και ετοιμάζεται να κλείσει. Στην Κίμωλο το Π.Π Ι. Δεν έχει ούτε βάμμα ιωδίου και σε λίγο θα μείνει και χωρίς γιατρό. Εμείς στην Κίμωλο πηγαίναμε στο ΙΚΑ Μήλου. Τώρα θα μας στείλετε στη Σαντορίνη, λες και είναι το διπλανό μας σπίτι. Κύριοι της κεντρικής διοίκησης, τα νησιά μας τα έχετε κατατάξει στη Γκρίζα Ζώνη”. Εμείς τα μέλη του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Κιμώλου δε συμφωνούμε και δε δεχόμαστε αυτή την εθελόδουλη πολιτική σας. Κάθε ώρα, κάθε μέρα που περνά, εργάζεστε συνειδητά με σχέδιο και εκτελείτε εντολές ξένων συμφερόντων για να αποδημήσετε το κράτος και να διαλύσετε τον κοινωνικό ιστό της χώρας, των νησιών μας”.

Ετικέτες: