Η μαγεία των Χριστουγέννων στην Ερμούπολη

Πήρε θέση το χαμόγελο

Χρώματα, χαμόγελα και χαρούμενες παιδικές φωνές έδωσαν την παραμονή των Χριστουγέννων ζωή στο “πλημμυρισμένο” από κόσμο εμπορικό κέντρο της Ερμούπολης, όπου οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν λίγες ώρες πριν από την υποδοχή της αγαπημένης γιορτής μικρών και μεγάλων.

Εκτός από τις εκπλήξεις που περίμεναν τους περαστικούς τόσο στον κεντρικό πεζόδρομο της Σύρου, όσο και στην Σταματίου Πρωίου - τμήμα της οποίας πεζοδρομήθηκε και “φόρεσε” τα γιορτινά του για να σκορπίσει ομοίως λίγη από τη μαγεία των εορτών, η αγορά παλλόταν στους ρυθμούς των τριγώνων, με τα οποία τα παιδιά έψαλλαν από το πρωί τα κάλαντα της ημέρας.

Face painting, παιχνίδια, παραδοσιακοί χοροί, μπαλόνια και κεράσματα επιχειρηματιών και σχολικών τμημάτων του νησιού “γλύκαναν” τις βόλτες όλων όσοι περιπλανήθηκαν στους στολισμένους δρόμους του κέντρου για να κάνουν τις τελευταίες αγορές τους πριν από τα Χριστούγεννα.

Ευχάριστη νότα αποτέλεσε επίσης και η πρωτοβουλία του Συλλόγου Χρωματοσφαίρισης Σύρου (Painball Club) ο οποίος πετούσε χρωμόμπαλες με τον -τοποθετημένο σε σημείο της Θυμάτων Σπερχειού- ειδικό μηχανισμό του.

Επιπροσθέτως, το “χιόνι” που σκέπασε την Σταματίου Πρωίου σε συνδυασμό με τις γιορτινές μελωδίες οι οποίες δεν σταμάτησαν να συντροφεύουν την εξόρμηση του κόσμου στην τοπική αγορά βοήθησαν το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα να “φωλιάσει” για τα καλά στην καρδιά όλων.

“Γράμμα στον Άγιο Βασίλη”

Οι εορταστικές δράσεις συνεχίστηκαν και το απόγευμα με τους μικρούς φίλους να έχουν κάνει ουρά έξω από το Ταχυδρομείο της Σύρου, περιμένοντας με μεγάλη ανυπομονησία το δώρο που είχαν ζητήσει γραπτώς από τον αγαπημένο Άγιο Βασίλη.

Στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης των ΕΛΤΑ με τίτλο “γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη”, το Ταχυδρομείο της Σύρου το οποίο γιορτάζει φέτος τα 185 χρόνια λειτουργίας του είχε τοποθετήσει έξω από το κεντρικό του κατάστημα ειδικό γραμματοκιβώτιο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γράψουν και να“στείλουν” τις σκέψεις και τις βαθύτερες επιθυμίες τους στον καλοκάγαθο γέροντα με την άσπρη γενειάδα και την κόκκινη στολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ταχυδρομείο παρέμεινε ανοιχτό μέχρι τις 20: 30, προσφέροντας μαζί με τις ταχυδρομικές υπηρεσίες γλυκίσματα και ευχές σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους μικρούς φίλους του. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε μία μικρή εκδήλωση, όπου μεταξύ άλλων, 25 τυχεροί παρέλαβαν από τα χέρια του Αϊ Βασίλη δώρο puzzle και τετράδια με την αγαπημένη τους ομάδα.

Οι “γιορτές” συνεχίζονται

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες σκόρπισε επίσης και η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, η οποία πέρασε από τον πεζόδρομο και άλλους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στην Πλατεία Μιαούλη. Τέλος, τα κάλαντα έψαλε και η Ομάδα Πεζοπόρων Σύρου η οποία περιπλανήθηκε στα σοκάκια της Άνω Σύρου υμνώντας τη Γέννηση του Θεανθρώπου, συνέχισε τη βόλτα της στην εορταστική Ερμούπολη.

Οι δράσεις συνεχίζονται αύριο Σάββατο με παιχνίδια και χορούς στο κέντρο από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, ενώ την Κυριακή οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα θεατρικό διασκεδαστικό παιχνίδι από τη Βέτα Αποστολίδου με τον τίτλο “Το κυνήγι των ξωτικών και η εξεύρεση της μαγικής ευχής”.

Ετικέτες: