Νέα δίκη για το ναυάγιο του “Sea Diamond”

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Κάλεσμα για μαζική προσέλευση, έξω από το εφετείο του Πειραιά, όπου θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του “Sea Diamond”, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών.

Υπενθυμίζεται πως μετά τις βαριές ποινές που επεβλήθησαν Τριμελές Πρωτοδικείο Πειραιά σε μέλη του πληρώματος και στελέχη της εταιρείας, η πλοιοκτήτρια άσκησε έφεση και η υπόθεση ξαναδικάζεται στο Εφετείο Πειραιώς ξεκινώντας από την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014.

Επιπλέον, το Δικαστήριο επιδίκασε 1.000.000 ευρώ υπέρ του Δημοσίου και 100.000 ευρώ υπέρ του Δήμου Θήρας, “λόγω ηθικής βλάβης”. Εκκρεμούν πάντως οι αστικές διεκδικήσεις του Δήμου Θήρας, που φτάνουν στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, “καλούμε όλο το Θηραϊκό λαό και τους απανταχού φίλους της Σαντορίνης, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο Πειραιά, στην οδό Σκουζέ3-5 & Φίλωνος για να διατρανώσουμε και πάλι το δίκαιο αίτημά μας για την ανέλκυση και απομάκρυνση του ρυπογόνου ναυαγίου από τη θάλασσά μας.

Τονίζεται δε ότι “η αλήθεια πρέπει να λάμψει και πάλι όπως έγινε και πρόσφατα στα Δικαστήρια του Πειραιά που επέβαλαν βαριές ποινές σε αυτούς που προκάλεσαν με πρόθεση τη βύθιση του “Sea Diamond” και την ρύπανση της Καλντέρας της Σαντορίνης”.

“Αγαπάμε τον τόπο μας και νοιαζόμαστε γι' αυτόν”

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή για την έκδοση ομαδικού εισιτηρίου με έκπτωση, για το ταξίδι από τη Σαντορίνη προς τον Πειραιά και την επιστροφή, παρακαλούνται να παρευρεθούν στη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής την Τρίτη 21/1/2014 και ώρα 19:00-20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου ΔΑΠΠΟΣ. “Αγαπάμε τον τόπο μας και νοιαζόμαστε γι’ αυτόν. Οι αγώνες μας και οι κόποι μας σύντομα θα δικαιωθούν! Δεν εγκαταλείπουμε το δίκιο μας και το μέλλον μας”, καταλήγουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond”.

Ετικέτες: