Στη “δίνη” της θάλασσας ο μικρός μόλος στον Φοίνικα

Ανάπλαση... μικρών παρεμβάσεων

Στους καθημερινούς κυματισμούς της θάλασσας είναι εκτεθειμένος ο μικρός μόλος δίπλα από την πλατεία του Φοίνικα με αποτέλεσμα οι στύλοι φωτισμού και τα παγκάκια να έχουν περιέλθει σε κάκιστη κατάσταση.

Η θάλασσα κυρίως τους χειμερινούς μήνες “χτυπά” συνέχεια τον μόλο με αποτέλεσμα η σκουριά να έχει απλωθεί σε ό,τι υπάρχει επάνω. Ως εκ τούτου, απαιτείται η στοιχειώδης φροντίδα προκειμένου να μπορούν να λειτουργούν ομαλά οι στύλοι φωτισμού, οι βάσεις των οποίων ωστόσο προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία καθώς δείχνουν να μην εφάπτονται με το έδαφος και να παραμένουν στις θέσεις τους λόγω του ότι είναι βιδωμένοι.

Δια γυμνού οφθαλμού φαίνεται πως θα έπρεπε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου να μεριμνά κάθε χρόνο ώστε να γίνονται συντηρήσεις προκειμένου οι στύλοι και τα παγκάκια να είναι λειτουργικά. Η κατάστασή τους όμως κάθε άλλο παρά το ενδιαφέρον του Λιμενικού Ταμείου επιβεβαιώνει, το οποίο όπως αποδεικνύεται μάλλον “ποντάρει” σε μία ανάπλαση... αορίστου χρόνου και μικρών παρεμβάσεων ακόμη και για τις πιο απλές ενέργειες και εργασίες.

Ετικέτες: