Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων στη δημόσια τηλεόραση

"Επιμένουμε Σύρο"

Στη Σύρο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες συνεργείο της καθημερινής ζωντανής εκπομπής “Μένουμε Ελλάδα”, η οποία επιστρέφει δυναμικά στην οθόνη της δημόσιας τηλεόρασης για να προβάλει εκ νέου τον τουρισμό, στηρίζοντας την περιφέρεια και τα ελληνικά προϊόντα.

Στόχος της επίσκεψής του είναι η πραγματοποίηση γυρισμάτων στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τα οποία θα παρουσιαστούν στον καινούριο κύκλο εκπομπών, χωρισμένα σε εννέα μέρη.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το πρώτο απόσπασμα την Δευτέρα 28 Απριλίου στη 13:00, όπου η Ρένια Τσιτσιμπίκου και ο Πέτρος Κουμπλής έρχονται φουριόζοι με νέες ιδέες και νέες θεματικές ενότητες, “επι-μένοντας Ελλάδα”.

Σε δηλώσεις της στην “Κοινή Γνώμη”, η δημοσιογράφος και ρεπόρτερ της εκπομπής Αθανασία Βολτέα εξηγεί, πως μέσα από τα γυρίσματα, τα οποία ολοκληρώνονται αύριο, θα αναδειχθούν μοναδικές ομορφιές της Σύρου αλλά και άνθρωποι που την αγάπησαν και την ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά. Άνθρωποι που επέλεξαν συνειδητά να φύγουν από την πόλη, αναζητώντας την ηρεμία τους στην “αγκαλιά” του νησιού, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ντόπιοι σε παραδοσιακά επαγγέλματα αλλά και όσοι έχουν να αφηγηθούν συναρπαστικές ιστορίες, με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

“Ζωντανό” νησί όλες τις εποχές του χρόνου

“Επειδή λόγω της περιόδου δεν μπορούμε να προβάλουμε εικόνες από παραλίες, θα επικεντρωθούμε κυρίως στην Ερμούπολη και τον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, ενώ θα αφιερώσουμε χρόνο σε νέους ανθρώπους που έχουν φύγει από την Αθήνα και εργάζονται στη Σύρο, καθώς και σε παραδοσιακά προϊόντα”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημειώνει πως η Σύρος διατηρεί το απαράμιλλο κάλλος της όλες τις εποχές του χρόνου, αποτελώντας ιδανικό προορισμό για ολιγοήμερες αποδράσεις και μετά τη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου. “Δεν είναι μόνο οι παραλίες που μπορούν να προσελκύσουν τον επισκέπτη, αλλά ο συνδυασμός πολλών πραγμάτων” τονίζει.

Παρόλο που η επίσκεψη των συντελεστών συμπίπτει με τις εορταστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν κάθε χρόνο τις ημέρες του Πάσχα στη Σύρο, με αποκορύφωμα τη συνάντηση των τεσσάρων Επιταφίων στην πλατεία Μιαούλη το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, η κ. Βολτέα επισημαίνει ότι στόχος της εκπομπής είναι να αναδείξει γενικές πτυχές του νησιού, που δεν είναι άμεσα συνδεδεμένες με την επικαιρότητα. Όπως δηλώνει “η εκπομπή θα προβληθεί μετά το Πάσχα και οποιοδήποτε ρεπορτάζ γύρω από αυτό, θα ήταν ετεροχρονισμένο”.

Focus στους μεγάλους “εραστές” του

Καθιστά επίσης γνωστό, ότι στο παρελθόν η Σύρος έχει προβληθεί άλλες δύο φορές μέσα από το “Μένουμε Ελλάδα”. “Ανατρέχοντας το αρχείο της εκπομπής, παρατήρησα πως έχουν καλυφθεί σχεδόν όλα τα θέματα, που θεωρούνται ενδιαφέροντα για το τηλεοπτικό κοινό, μεταξύ αυτών και η Σύρος” σημειώνει, προσθέτοντας ωστόσο πως “ανά τακτά χρονικά διαστήματα επισκεπτόμαστε όλα τα νησιά προσπαθώντας να δώσουμε μια νέα “ματιά” και να συναντήσουμε νέους ανθρώπους”.

Ως εκ τούτου, εξηγεί ότι αυτή τη φορά η εκπομπή δεν θα μείνει μόνο στα αξιοθέατα ή στην εμβληματική αρχιτεκτονική της Σύρου, την οποία οι περισσότεροι γνωρίζουν, αλλά θα εστιάσει περισσότερο σε νέους ανθρώπους έχουν μετατρέψει το νησί σε δεύτερο “σπίτι” τους αλλά και σε μεγαλύτερους ανθρώπους, που θα αφηγηθούν μνήμες από την παλιά Σύρο, βοηθώντας τους τηλεθεατές να θυμηθούν και οι ίδιοι ωραίες εικόνες.

Ετικέτες: