Προσέγγιση της Κινέζικης Τουριστικής Αγοράς

Αφιέρωμα στις Κυκλάδες

  • Παρασκευή, 30 Μαΐου, 2014 - 06:10

Για άλλη μια φορά το Αιγαίο και ειδικότερα τα νησιά των Κυκλάδων πρωταγωνιστούν στο πρώτο τεύχος του μηνιαίου περιοδικού World Traveler, με τίτλο '' Ατέρμονη Θάλασσα, Αδιάλειπτος Έρωτας- Ξεχνώντας το χρόνο αφημένοι στον ρομαντισμό του Αιγαίου''. Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε από τον διεθνή ταξιδιωτικό οργανισμό WORLD TRAVELER MEDIA με έδρα τη Σαγκάη. Η έρευνα για την ολοκλήρωση του αφιερώματος πραγματοποιήθηκε από πέντε δημοσιογράφους, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν εννέα μέρες στις Κυκλάδες, τον περασμένο Οκτώβριο, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Σαγκάη, την MTC GROUP και τους Δήμους των νησιών.

Εντυπωσιάζουν τα κυκλαδίτικα νησιά

Ανάμεσα στις 100 σελίδες του περιοδικού συμπεριλαμβάνονται αντιπροσωπευτικά νησιά όπως η Πάρος, η Μύκονος, η Δήλος, η Μήλος και η Σαντορίνη, τα οποία παρουσιάζονται με ποικίλους τρόπους. Συγκεκριμένα, προβάλλονται οι πτυχές των τουριστικών τους υπηρεσιών που έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες των επισκεπτών. Παράλληλα το αφιέρωμα αναφέρεται σε χώρους πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, σε αγορές, τόπους αναψυχής, χώρους διαμονής και διασκέδασης καθώς και στην ελληνική μεσογειακή κουζίνα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον γαμήλιο τουρισμό λόγω των συχνών συνάψεων γάμων πλήθους Κινέζων που πραγματοποιούνται κατά καιρούς στα διάφορα ελληνικά νησιά.

Το τουριστικό αφιέρωμα του World Travel θεωρείται το μεγαλύτερο σε έκταση σελίδων και θεματικής ύλης που έχει γίνει μέχρι σήμερα στον χώρο των κινεζικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ως προς την Ελλάδα, καθώς προβάλει κάθε πτυχή της ελληνικής κοινωνίας, είτε μέσω των πολιτιστικών, ιστορικών και πολιτισμικών στοιχείων είτε μέσω των τουριστικών παροχών της. Πέρα της έντυπης μορφής, οι Κινέζοι θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν και να πληροφορηθούν για τους ελληνικούς προορισμούς και από ηλεκτρονικά μέσα. Τέλος, 33 τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα στο σύνολο της κινεζικής επικράτειας και 31 μητροπολιτικά κέντρα και πρωτεύουσες επαρχιών, πρόκειται να προβάλουν 4 ημίωρα τηλεοπτικά επεισόδια ενώ το σύνολο του αφιερώματος θα είναι διαθέσιμο σύντομα στον διαδικτυακό χώρο, στην ιστοσελίδα του οργανισμού WT.

Έμφαση στον τουρισμό

Πέρα της Ευρωπαϊκής τουριστικής αγοράς, το υπουργείο Τουρισμού καθώς και οι αρμόδιοι φορείς στοχεύουν στην προσέγγιση Κινέζων τουριστών, κάτι το οποίο ως ένα βαθμό έχει επιτευχθεί, αφού βάσει των στοιχείων της ελληνικής πρεσβείας στην Κίνα, το 2013 εκδόθηκαν 30.000 θεωρήσεις εισόδου σε Κινέζους πολίτες, οι οποίοι επισκέφτηκαν τη χώρα. Ενώ στο σύνολο τους, κατά την περσινή χρονιά, οι Κινέζοι που επισκέφθηκαν την Ελλάδα και ειδικά τα ελληνικά νησιά έφτασαν τους 100.000 μέσω των θεωρήσεων εισόδου, οι οποίες χορηγήθηκαν από άλλες χώρες, κυρίως Ευρωπαϊκές. Την ίδια χρονιά, σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού Τουρισμού της Κίνας, πάνω από 100 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες ταξίδεψαν στο εξωτερικό, δαπανώντας πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε ξένες αγορές.

Η ελληνική οικονομία στηρίζεται στην αύξηση του τουρισμού καθώς αυτή τη στιγμή αποτελεί τον μόνο υγιή τομέα που λειτουργεί ως τεράστια πηγή εσόδων.

Ετικέτες: