4η Ποδηλατοδρομία από τον Σύλλογο Στερεοελλαδιτών Σύρου

"Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υποχρέωσή μας"

Την 4η κατά σειρά ποδηλατοδρομία του διοργάνωσε ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Σύρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ως ένα συμβολικό δείγμα ευαισθησίας και σεβασμού για καλύτερο περιβάλλον και καλύτερη ποιότητα ζωής.

“Η προστασία του πλανήτη αποτελεί μεγάλη πρόκληση για όλη την ανθρωπότητα. Η συμβολή στην προστασία του Περιβάλλοντος αποτελεί προσωπική υποχρέωση κάθε ανθρώπου”, δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου, Θεμιστοκλής Κούτρας.

Πάνω από 80 συμμετοχές

Σημείο εκκίνησης για τους μικρούς ποδηλάτες ορίστηκε ο Άγιος Ελευθέριος στην περιοχή των Λαζαρέτων, ενώ για τους ενήλικες η διασταύρωση Βάρης - Αζολίμνου. Ο τερματισμός και για τις δύο κατηγορίες ήταν η Πλατεία Λαϊκής Κυριαρχίας (Νησάκι).

Από την πλευρά του, ο κ. Κούτρας απηύθυνε ευχαριστίες προς όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι φέτος ξεπέρασαν τα 80 άτομα, στους Ποδηλάτες Σύρου, στο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και ιδιαιτέρως στον υπεύθυνο της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Κεράνη. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη συνδρομή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, της Αστυνομικής Αρχής, αλλά και του Λιμενικού Σώματος στην ομαλή ρύθμιση της κυκλοφορίας στην παραλιακή ζώνη, τονίζοντας πως “όλοι οι φορείς του νησιού στηρίζουν την προσπάθειά μας, όπως και αρκετός κόσμος που βρέθηκε σήμερα εδώ, παρόλο που υπήρχαν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις”.

Ελένη Καραντώνη: “Δεν υπάρχει κυκλοφοριακή αγωγή”

Με τη σειρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ελένη Καραντώνη εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την θερμή ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος είναι αρκετά ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. “Για άλλη μία χρονιά αξιωθήκαμε να βρισκόμαστε εδώ για τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Είναι μία συμβολική κίνηση του Συλλόγου μας για να δείξουμε ότι υπάρχει εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης μέσα στην πόλη μας, τον οποίο βέβαια δεν μπορέσαμε να τον επιβάλουμε με τον τρόπο μας. Θέλω να τονίσω σήμερα ότι δεν υπάρχει κυκλοφοριακή αγωγή. Το συνειδητοποίησα καθώς αναγκάστηκα να προπορεύομαι της ομάδας των μικρών ποδηλατιστών και διαπίστωσα ότι οι οδηγοί βλέποντας τον ποδηλάτη, δεν σταματούν. Πιστεύω ότι το ίδιο γίνεται και με τους πεζούς. Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή”, τόνισε. Τέλος, σημείωσε ότι τα μηνύματα της Ποδηλατοδρομίας είναι “να γίνει το ποδήλατο τρόπος ζωής και για να μπορέσει να επιβληθεί, θα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο”.

Τη στήριξή του στην πρωτοβουλία του Συλλόγου, η οποία κατάφερε να γίνει θεσμός εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού Σύρου, Γιάννης Κεράνης.. “Η ποδηλατοδρομία αυτή δεν ήταν τόσο αγωνιστική, αλλά έγινε με στόχο να δείξουμε στον κόσμο ότι υπάρχει άλλος τρόπος μετακίνησης, άλλος τρόπος άθλησης όπως το ποδήλατο που είναι πολύ αναπτυσσόμενο άθλημα τόσο πανελλαδικά, όσο και στο νησί μας”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι σε δεκαπέντε ημέρες θα ακολουθήσει άλλη μία ποδηλασία, αυτή τη φορά στον Γαλησσά, ενώ το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη θα διεξαχθεί ο ποδηλατικός γύρος του νησιού.

Μικροί και μεγάλοι συμμετέχοντες παρέλαβαν από τα μέλη του συλλόγου αναμνηστικούς επαίνους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο Ιούνιο.

Ετικέτες: