Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μάννα

Μήνυμα για ένα καθαρό περιβάλλον

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μάννα, μαζί με τα παιδιά του χωριού συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στην Αζόλιμνο για τον καθιερωμένο καθαρισμό της παραλίας.

Μέσα από τον ενθουσιασμό και τον ζήλο τους, μικροί και μεγάλοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα για ένα καθαρό περιβάλλον, προβάλλοντας την ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μίμογλου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί την αφορμή για τον καθένα μας, ώστε να συμβάλλουμε στην προστασία του πλανήτη, να αναλογιστούμε τον καθημερινό "βιασμό" που υφίσταται η Γη από τις δραστηριότητές μας και να ευαισθητοποιηθούμε έτσι ώστε να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στο περιβάλλον μας και στο φυσικό κόσμο.

Εκτός από τον καθαρισμό της παραλίας, τα παιδιά ζωγράφισαν και έγραψαν τα δικά τους μηνύματα για το περιβάλλον τα οποία κρέμασαν στα κλαδιά του δέντρου των ευχών του συλλόγου. Επιπλέον, ο κ. Μίμογλου και ο νέος πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μάννα κ. Γιάννης Μαραγκός τοποθέτησαν ξύλινα τασάκια με άμμο στις ομπρέλες της παραλίας, καθώς τα αποτσίγαρα αποτελούν την πιο συχνή μορφή ασυνειδησίας των λουόμενων οι οποίοι δεν φροντίζουν να τα μαζεύουν, αποχωρώντας από την παραλία.