Εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημα της υπηρεσίας στο νησί

“Νέα εποχή’’ για τα ΕΛΤΑ Μυκόνου

Τα εγκαίνια του νέου χώρου των υπηρεσιών ΕΛΤΑ στο νησί της Μυκόνου φιλοξενήθηκαν σε ένα κλίμα γεμάτο ευγνωμοσύνη και ευχάριστη διάθεση. Οι επίτιμοι καλεσμένοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους σε όσους επιμελήθηκαν επί του έργου, θέτοντας νέα θεμέλια συνεργασίας και εξέλιξης της υπηρεσίας.

Η τελετή των εγκαινίων

Στις 26 Ιουλίου ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο νησί των ανέμων, η τελετή εγκαινίασης του νέου χώρου στον οποίο θα στεγάζετε στο εξής η παροχή γενικών ταχυδρομικών υπηρεσιών. Την ευχάριστη γιορτή πλαισίωναν τόσο οι εργαζόμενοι και συνάδελφοι των ΕΛΤΑ όσο και διευθύνων σύμβουλοι, αλλά και ο νέος πρόεδρος.

Το νέο κτίριο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του καταστήματος στη θέση Καμνάκι , στην χώρα. Καίριο σημείο καθώς είναι πιο κεντρικό και πιο εύκολα προσβάσιμο στους κατοίκους όπως και στους επισκέπτες του νησιού οι οποίοι δυσκολεύοντας να εξυπηρετηθούν ,έως τώρα. Την τελετή στελέχωναν κατά κύριο λόγο ο Β΄ Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Πειραιά και Αιγαίου κ. Τσιλιγιάννης ο πρόεδρος Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών Π.Ο.Σ.Τ., κ. Βασιλόπουλος, ο κ. Μελαχροινός πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΤΑ Α.Ε και ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΛΤΑ νομού Κυκλάδων.

Το ‘’παρών’’ έδωσε, και ο Δήμαρχος της Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την επίτευξη του στόχου της υπηρεσίας ,δίνοντας βαρύτητα στην σημασία εξυπηρέτησης των πολιτών του νησιού και όπως ανέφερε ‘’ Οι προηγούμενες συνθήκες της υπηρεσίας δεν τιμούσαν κανέναν’’ . Με την παρουσία του τίμησε εξίσου ο κ. Δημήτρης Κοσμάς ο διευθυντής του καταστήματος του ΕΛΤΑ Σύρου ο οποίος στοχεύει στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας , όπως και ο πατήρ Ιουστινιανός που τέλεσε το μυστήριο και αγίασε τον χώρο ,μεταφέροντας παράλληλα τις ευχές για ‘’ καλές δουλειές’’ του μητροπολίτη Δωρόθεου Β’.

Νέο ξεκίνημα

‘’Βασικός πυλώνας στις εργασιακές σχέσεις είναι οι συνθήκες εργασίες’’ όπως δήλωσε και ο κύριος Βασιλόπουλος. Για τον λόγο αυτό , με παρακίνηση της μυκονιάτικης κοινωνίας, η υπηρεσία πήρε την πρωτοβουλία μετακόμισης χώρου με σκοπό την μεγαλύτερη αποδοτικότητα και λειτουργικότητας της απέναντι στους πελάτες της. Ένα μεγάλο ‘’συγγνώμη’’ ζήτησαν οι αρμόδιοι φορείς της ταχυδρομικής μονάδας προς τους εργαζόμενους της, εξαιτίας των αντίξοων συνθηκών που αντιμετώπιζαν στο προηγούμενο κτίριο και καθιστούσαν δύσκολη την εργασία τους. Ένα μεγάλο ‘’ευχαριστώ’’ ακούστηκε για τον λαό της Μυκόνου , που υπόμεινε επί σειρά ετών έναν μη προσιτό χώρο της υπηρεσίας αλλά και για την στήριξη και κατανόηση του.

Αποφασίστηκα βήματα μπροστά φαίνεται να κάνει η υπηρεσία καθώς αν και χρονολογείται ως από τις πιο αναγκαίες παλαιότερες υπηρεσίες, κυρίως μεταξύ των νησιών, καταφέρνει συνεχώς να αναβαθμίζεται μέσα από την συνεργασία τοπικών παραγόντων και διευθύνων συμβούλων αλλά και με την περιφερειακή στήριξη, προωθώντας την συλλογική δράση. ‘’ Είναι μια εμπορική επιχείρηση με καινούργιες νοοτροπίες και ιδέες ‘’ όπως υποστήριξε ο κ. Τσιλιγιάννης , κάνοντας λόγο για τα νέα προϊόντα που στηρίζει η υπηρεσία με σκοπό και την δική της ανάπτυξη.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στις κάρτ- ποστάλ των ΕΛΤΑ με την υπογραφή του Νίκου Αλιάγα που ‘’ ταξιδεύουν σε όλη την εμφύλιο με ελληνικά γραμματόσημα’’ όπως επισήμανε ο κ. Μελαχροινός. Στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του ταχυδρομείου αναφέρθηκε επίσης συλλογή των μοναδικών κοσμημάτων που σχεδίασε η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σοφία Κοκοσαλάκη με έμπνευση τον Ερμή των Ελληνικών Ταχυδρομείων που επίσης διατίθεται αποκλειστικά από επιλεγμένα καταστήματα ΕΛΤΑ. Δύο πρωτοβουλίες με απώτερο σκοπό την στήριξη του φιλανθρωπικού έργου του International Foundation for Greece για την αγορά ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Δήμαρχος του νησιού με την νέα αφετηρία που έθεσε η υπηρεσία ΕΛΤΑ της Μυκόνου και για την συμμετοχή των πολιτών σε αυτήν την πρωτοβουλία. ‘’ Η υπηρεσία εναρμονίζεται με την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών του νησιού’’ ανακοίνωσε χαρακτηριστικά. Μέσα από τις ευχές του προδιάθεσε τόσο τα στελέχη και τους εργαζόμενους της υπηρεσίας ΕΛΤΑ όσο και τους κατοίκους της Μυκόνου για μελλοντική συνεργασία με τις τοπικές υπηρεσίες με σκοπό την εξέλιξη του κλάδου όπως και την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού αλλά και των επισκεπτών του.

Ετικέτες: