Ανάγκη για περισσότερους χώρους στάθμευσης στο Κίνι

Πάρκαρε κι εσύ...μπορείς

Παρά το γεγονός ότι ο δήμος έχει μισθώσει αρκετούς χώρους εκτός του κέντρου της Ερμούπολης το κυκλοφοριακό και το ζήτημα της στάθμευσης αποτελεί πρόβλημα και για τα χωριά όπως είναι το Κίνι.

Συγκεκριμένα όπως φαίνεται και στο σημερινό φωτορεπορτάζ της ''Κοινής Γνώμης'' στο χωριό του Κινίου, μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές του νησιού, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η ανάγκη για περισσότερους και μεγαλύτερους χώρους στάθμευσης αποτελεί επιτακτική καθώς οι οδηγοί οχημάτων και δίκυκλων σταθμεύουν στην ευθεία του δρόμου δημιουργώντας πολλές δυσκολίες στους πεζούς που επιλέγουν να κάνουν τους περιπάτους τους.

Στο ζήτημα αυτό είχαν αναφερθεί επίσης και επιχειρηματίες της περιοχής σε πρόσφατο ρεπορτάζ της “Κοινής Γνώμης”, επισημαίνοντας ότι ένας μεγαλύτερος χώρος στάθμευσης θα προσέφερε μία ακόμη ανάσα στην περιοχή και στους δεκάδες οδηγούς, που αναζητούν καθημερινά χώρο στάθμευσης. Πολλές φορές μάλιστα οι οδηγοί αναγκάζονται να παρκάρουν ακόμα και στο μόλο της μικρής παραλίας του Κινίου ενώ το πρόβλημα γίνεται εντονότερο στα στενά τα οποία ''ασφυκτιούν'' από το πλήθος οχημάτων.

Παράλληλα η μη συχνή χρήση των μέσω μαζική μεταφοράς από τους ντόπιους οι οποίοι έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν τα οχήματα τους για τις ημερήσιες αποδράσεις τους στα κοντινά χωριά του νησιού, σε συνδυασμό με την έλλειψης υποδομών δυσχεραίνει την κατάσταση.