Ημερίδα προς ενημέρωση του κοινού για την ηφαιστειακή δραστηριότητα

Τα ηφαίστεια της Σαντορίνης

Ετήσια φθινοπωρινή ενημερωτική εκδήλωση, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης, θα πραγματοποιηθεί στο Μπελλώνειο πολιτιστικό ίδρυμα στα Φηρά, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου.

Τις κύριες ομιλίες της εκδήλωσης θα εκφωνήσουν οι επιστήμονες, μέλη της ειδικής επιτροπής του ΙΜΠΗΣ, που έχει αναλάβει την παρακολούθησή του ηφαιστείου, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, κ. Μιχάλης Φυτίκας.

Στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου Θήρας με τίτλο «Γνωριμία με το ηφαίστειο, το συγκάτοικό μας στην Σαντορίνη», που έχει ως στόχο να ενημερώσει την κοινωνία της Σαντορίνης για την τρέχουσα κατάσταση και εξέλιξη του ηφαιστείου, ο κ. Φυτίκας τονίζει την σημασία της παρουσίας του θηραϊκού κοινού στην εκδήλωση, καθώς θα υπάρξει η δυνατότητα να δοθούν εμπεριστατωμένες απαντήσεις στις ερωτήσεις του κόσμου.

Ηφαιστειακά τοπία και γεωθερμία

Της ενημερωτικής εκδήλωσης, προηγείται το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τα Ηφαιστειακά Τοπία, που ξεκίνησε χτες, Πέμτπη και θα κλείσει επίσης το Σάββατο, 18 Οκτωβρίου, στο οποίο ηφαιστειολόγοι, γεωλόγοι, γεωγράφοι, αρχιτέκτονες, ειδικοί σε θέματα ανάπτυξης κλπ, θα συζητήσουν εκτός από το θέμα της προστασίας των ηφαιστειακών τοπίων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, το μεγάλο πλεονέκτημα των ηφαιστειακών περιοχών, όπως η Σαντορίνη, στην γεωθερμία και πώς μπορεί αυτή η μορφή ενέργειας να χρησιμοποιηθεί ευεργετικά για το νησί.

Ο κ. Φυτίκας ενημέρωσε, πως θα υπάρξει «στρογγυλή τράπεζα» το απόγευμα της Παρασκευής, περίπου στις 18:00, στην οποία η συμμετοχή είναι ελεύθερη, όπου θα συζητηθούν εκτενώς οι εν δυνάμει τρόποι εκμετάλλευσης της γεωθερμίας.

Ετικέτες: