Χριστουγεννιάτικη εορτή των κατηχητικών σχολείων της Σύρου

Μια γλυκιά χειμωνιάτικη βραδιά

Χριστουγεννιάτικη εορτή των κατηχητικών σχολείων της Σύρου

Μία γλυκιά χειμωνιάτικη βραδιά

Ξεχωριστή νότα είχε η φετινή χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, η οποία κατάφερε για μία ακόμη χρονιά να γλυκάνει τις καρδιές μας μέσα από τη συλλογική προσπάθεια κληρικών, κατηχητών και μαθητών.

Σε συνεργασία με το Τάγμα Εθνοφυλακής Ερμούπολης, η πλατεία Μιαούλη μετατράπηκε εχθές το απόγευμα σε ένα μαγικό χωριό δημιουργίας και πνευματικότητας, όπου σε κάθε σκηνή του αναπτυσσόταν και μία διαφορετική δραστηριότητα.

Κατασκευές, παιχνίδια, συζητήσεις, τραγούδια, χριστουγεννιάτικα κάλαντα, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και άρτου ήταν μερικές από τις εκπλήξεις που επιφύλαξαν στο κοινό τα κατηχητικά σχολεία του νησιού, με την επιμέλεια του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου π. Βενέδικτου Φραγκογιάννη.

Εγκάρδιες ευχές για όμορφες και ευλογημένες γιορτές απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β', εκφράζοντας, μεταξύ άλλων, τις θερμότερες ευχαριστίες του προς τον Διοικητή του ΤΕ Ερμούπολης κ. Δημήτρη Μπούνταλη για την πολύτιμη συμβολή του Τάγματος στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

“Η εκκλησία είναι ανοιχτή σε όλους”

Επιπροσθέτως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο αξιέπαινο έργο των κατηχητικών σχολείων, υπογραμμίζοντας πως “ο λόγος του Θεού γεμίζει τις δεξαμενές της καρδιάς μας με πολλά εφόδια, για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στο δρόμο μας”.

Κατέληξε δε, ότι στόχος της φετινής εκδήλωσης ήταν να δείξει πως “η εκκλησία δεν είναι εγκλωβισμένη στον εαυτό της και δεν ασχολείται μόνο με αυτούς που εκκλησιάζονται”.

Την εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκε μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Αλέξης Αθανασίου, παρουσίασε με “αγγελικό τρόπο” η αεικίνητη εθελόντρια της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, Ειρήνη Ξαγοράρη. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με κάλαντα από τους μαθητές των κατηχητικών σχολείων, αλλά και χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.