Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας στο Θέατρο Απόλλων

Τιμήθηκε το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου

Για την εκατονταετή προσφορά του στην κοινωνία, τον πολιτισμό και την παράδοση της Σύρου τιμήθηκε χθες βράδυ το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου στην εκδήλωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, που ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Σημειώνεται ότι το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου ιδρύθηκε το 1915 και αποτελεί το πρώτο περιφερειακό Λύκειο μετά την ίδρυση του κεντρικού των Αθηνών το 1911. Οι τιμητικές διακρίσεις προς την πρόεδρο και τα μέλη του Λυκείου αποτελούν ένα ελάχιστο αντίδωρο τιμής, αναγνώρισης κι αγάπης σε αυτό τον έξοχο, πολιτισμικό ρεαλισμό, ο οποίος εδώ και εκατό χρόνια υπερασπίζεται άοκνα, σταθερά κι ανυποχώρητα, αξίες και παραδόσεις της Σύρου και της Ελλάδας.

“Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που έχω την ευκαιρία να βραβεύσω έναν ιστορικό Σύλλογο που διαχρονικά έχει αναδείξει τον Πολιτισμό του τόπου μας και έχει προσφέρει τα μέγιστα στην κοινωνία μας” δήλωσε στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρότης, απονέμοντας στη συνέχεια ειδική πλακέτα στην πρόεδρο του ΛΕΣ Χριστίνα Λιγοψυχάκη. “Η κ. Λιγοψυχάκη είναι ένα πρόσωπο το οποίο πάντα αγαπούσα, τιμούσα και θαύμασα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Δίχτυ πολιτισμού, η ισότητα των δύο φύλων”

Στην καθοριστική συμβολή των γυναικών στην οικογένεια και την κοινωνία αναφέρθηκε με τη σειρά του ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, πλαισιωμένος από την περιφερειακό σύμβουλο Μάρκο Δαδάο, τον αντιδήμαρχο Θάνο Φώσκολο και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Καζαντζάκη. “Οφείλουμε να τις σεβόμαστε και να συμβάλουμε στο διεκδικούν και να καταλαμβάνουν τις θέσεις που τους αξίζουν” σημείωσε, προσθέτοντας ότι τα τελευταία χρόνια η ισότητα των δύο φύλων και η χειραφέτηση των γυναικών αποτελούν ένα δίχτυ πολιτισμού και στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων, δήλωσε υπερήφανος για τη συντριπτική συμμετοχή των γυναικών στη δημοτική αρχή του νησιού. “Βάσει στοιχείων, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης είναι ο Δήμος με το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών δημοτικών και τοπικών συμβούλων στην Ελλάδα” υπογράμμισε, καταλήγοντας πως ο “ο σωστός βηματισμός του δήμου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις ικανές και δυναμικές κυρίες της Δημοτικής Αρχής”. Στη συνέχεια, εξήρε το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου για το πολυετές έργο του και απένειμε στα μέλη του τιμητικούς επαίνους.

Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Φιλόλογος κ. Αλέξανδρος Μαρκουΐζος, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.