Εκδήλωση στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Έπαινος στο πλήρωμα του λιμενικού σκάφους ΛΣ-609 για το πολύτιμο έργο του

  • Τρίτη, 19 Μαΐου, 2015 - 11:33

Το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 στις 20:00 πραγματοποιήθηκε στο Ι.ΤΗ.Π. η ειδική εκδήλωση για την τίμηση του πληρώματος του πλωτού λιμενικού σκάφους ΛΣ-609 και του ιδιοκτήτη και καπετάνιου του σκάφους ‘’ΚΑΤΕΡΙΝΑ’’ κ. Βελαλόπουλου Στέλιου για την πολύτιμη προσφορά τους στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Τήνου.

Η τίμηση έγινε από τον Εμποροεπαγγελματικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο Τήνου σε συγκινητική ατμόσφαιρα. Παρευρέθηκαν οι φορείς της Τήνου, οι διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας, οι συγγενείς των τιμηθέντων και πολίτες του νησιού μας.

Λόγους εκφώνησαν ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου κ. Ανδρέας Τσιμέκης, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανός, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Καθολικού Αρχιεπισκόπου Νάξου Τήνου & Παντός Αιγαίου κ. Νικολάου Πρίντεζη Πατέρας Μάρκος Φώσκολος και ο Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού κ. Αρτέμης Δημήτρης.

Τις τιμητικές πλακέτες έδωσαν :

  • Ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου

κ. Ανδρέας Τσιμέκης στο Σημαιοφόρο Λ.Σ. κ. Γκίνη Παναγιώτη

(Μηχανικό)

  • Ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανός στο Σημαιοφόρο Λ.Σ. κ. Μάρκο Ανδρέα (Κυβερνήτη Α’)

  • Η Αντιδήμαρχος Τήνου κ. Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου στον Επικελευστή Λ.Σ. κ. Παλαιολόγο Φραγκίσκο (Κυβερνήτη Β’)

  • Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Καθολικού Αρχιεπισκόπου Νάξου Τήνου & Παντός Αιγαίου κ. Νικολάου Πρίντεζη Πατέρας Μάρκος Φώσκολος στον Επικελευστή Λ.Σ. κ. Βελαλόπουλο Ελευθέριο (Αρμενιστή)

  • Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου

κ. Βαγγέλης Κορνάρος στον Επικελευστή Λ.Σ. κ. Φραγκούλη Χαράλαμπο (Μηχανοδηγό)

  • Η Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Τήνου στο Λιμενοφύλακα κ. Δούρο Γεώργιο (Αρμενιστή)

  • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Τήνου ‘’ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΓΚΟΣ’’ Πατέρας Στυλιανός Τουφεκλής στο Λιμενοφύλακα κ. Αμπρικίδη Οδυσσέα (Αρμενιστή).

  • Ο Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού κ. Δημήτρης Αρτέμης στον ιδιοκτήτη και καπετάνιο κ. Βελαλόπουλο Στέλιο. Στον κ. Βελαλόπουλο δόθηκε και μία εικόνα της Παναγίας της Θαλασσινής.

Επίσης ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου

Τήνου κ. Ανδρέας Τσιμέκης απένειμε για το σκάφος ΠΛΣ -609 το θυρεό

και μία εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας στο Σημαιοφόρο Λ.Σ. κ. Γκίνη

Παναγιώτη (Μηχανικό).

Η τιμητική αυτή εκδήλωση αποτέλεσε την ελάχιστη αναγνώριση εκ μέρους των επαγγελματιών της Τήνου στο έργο που επιτελούν νυχθημερόν. Η ηθική ανταμοιβή ιδιαίτερα αυτές τις εποχές όπου τα ιδανικά, οι αξίες και η αξιοπρέπειά μας έχουν θιχθεί ανεπανόρθωτα, αν μη τι άλλο δίνει κουράγιο και δύναμη.

Η διάθεση της συνεδριακής αίθουσας για το σκοπό αυτό ήταν ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, το οποίο και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως καθώς είναι αρωγός σε όλες μας τις προσπάθειες.

 

Ετικέτες: