Εβδομάδα Περιβάλλοντος (3-10 Ιουνίου 2015) στη Μύκονο

Το περιβάλλον είμαστε εμείς

  • Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2015 - 06:10

Κοινωνικές και καλλιτεχνικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις σημαντικές περιβαλλοντικές αξίες και την ανάγκη διατήρησής τους, διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Παιδείας, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Μυκόνου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Στη φετινή εβδομάδα περιβάλλοντος, που θα διαρκέσει 3 έως 10 Ιουνίου, θα τεθούν σημαντικά ζητήματα, όπως η αποδοτική διαχείριση, τα απόβλητα ως πόροι, η βιώσιμη ανάπτυξη και η ανάγκη για έργα μικρής κλίμακας, ήπιων τεχνολογιών, φιλικά προς το περιβάλλον και ανθρωποκεντρικά.

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια δύο εικαστικών διαδραστικών εκθέσεων για το περιβάλλον στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου “Μαρία Ιγγλέση”.

“Χλωρίδα”

Μέσα από περίπου σαράντα έργα, οι ζωγράφοι Φωτεινή Στεφανίδη και Δημήτρης Μοράρος μελετούν, ερμηνεύουν και καταγράφουν την ελληνική χλωρίδα, όπως την συναντάμε στη φύση, στο μύθο, στο νου. Η έκθεση παρουσιάζεται στην Αίθουσα Ματογιάννι από 4 έως 10 Ιουνίου.

“Είναι επιλογή σου. It' s your choice”

Στη διαδραστική αυτή έκθεση φωτογραφίας της ΚΔΕΠΠΑΜ για το περιβάλλον συμμετέχουν οι: Καίτη Φούσκη, Στεφανία Ρουγγέρη, Βιβή Χανιώτη, δημιουργικό γραφείο H2 concept, η πρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ Ανδριανή Κουφού και ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Πελέκης. Η έκθεση παρουσιάζεται στην Αίθουσα Καλογερά από 3 έως 10 Ιουνίου.

Οι εκθέσεις θα λειτουργούν καθημερινά 11:00 – 14:00 & 19:00 – 22:00. Κατά τη διάρκειά τους θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια με τάξεις των Δημοτικών Σχολείων του νησιού.

“Νερό... το πιο πολύτιμο αγαθό”

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Κήπο του Μελετόπουλου – Σινέ Μαντώ. Στις 18:00, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Μυκόνου σε συνεργασία με την ΚΔΕΠΠΑΜ θα πραγματοποιήσει εργαστήριο για παιδιά με θέμα: “Νερό… το πιο πολύτιμο αγαθό!”. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η Ιωάννα Καλογεροπούλου.

“Το Αλάτι της Γης”

Στις 21:00 θα προβληθεί το βραβευμένο με Όσκαρ, πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Wim Wenders και του Juliano Ribeiro Salgado με τίτλο "Το Αλάτι της Γης ", το οποίο διεισδύει στον κόσμο μέσα από τις φωτογραφίες του Βραζιλιάνου φωτογράφου Sebastião Salgado.

1ο Πράσινο Σημείο Ανακύκλωσης-Κομποστοποίησης στην Άνω Μερά

Την Κυριακή 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν στις 18:00 τα εγκαίνια του 1ου Πράσινου Σημείου Ανακύκλωσης-Κομποστοποίησης στην Άνω Μερά, στο χώρο πάρκινγκ της Ι.Μ. Παναγίας Τουρλιανής. Ακολουθεί ομιλία – γιορτή στο Οικολογικό αγρόκτημα του Νίκου Ασημομύτη “Βίωμα”, στη Μαού με θέμα “Κομποστοποίηση – Βιολογικές Καλλιέργειες”. Το θέμα θα αναπτύξει η Μυρτώ Φοίφα από το δίκτυο οικιακής κομποστοποίησης Καλαμάτας “RE:THINK”. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει μετά τα εγκαίνια του Πράσινου Σημείου, ενώ ακολουθεί γιορτή με φαγητό και κρασί.

Ετικέτες: