Οι Πρόσκοποι της Σύρου εκπλήρωσαν με επιτυχία την αποστολή τους

Ένα «πακέτο» φάρμακα για τους πρόσφυγες

Το καθήκον της απέναντι στην κοινωνία και τους χιλιάδες συνανθρώπους μας, που στην προσπάθειά τους να σωθούν από τις συνέπειες του πολέμου, αναγκάζονται να καταφύγουν ως πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες, έπραξε η Σύρος, ανταποκρινόμενη θερμά σε άλλο ένα κάλεσμα των Προσκόπων του νησιού για εθελοντισμό και αλληλεγγύη.

Η συγκέντρωση φαρμάκων στην Ερμούπολη, στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης «Μία βάρκα φάρμακα για τους πρόσφυγες» του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χάρη στην άμεση ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας, η οποία απέδειξε για μία ακόμη φορά την ευαισθησία της σε θέματα που άπτονται της κοινωνικής μέριμνας.

«Φάρος» αγάπης και προσφοράς

Τον περασμένο Οκτώβριο, προσκοπικά κλιμάκια από όλη την Ελλάδα ένωσαν την προσπάθειά τους, ώστε να γεμίσουν συμβολικά μια ναυτοπροσκοπική λέμβο με φάρμακα. Αναλγητικά, αντιβιώσεις παιδικές και ενηλίκων, δερματολογικές κρέμες και αλοιφές θα παραδοθούν στα κλιμάκια των Γιατρών του Κόσμου στα νησιά που δέχονται το μεγαλύτερο μέρος της εισροής των προσφύγων και των μεταναστών, αλλά και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη.

Οι Πρόσκοποι της Σύρου, πιστοί στην αξία της προσφοράς, αποτέλεσαν ξανά τον «φάρο» αγάπης και αλληλεγγύης που φωτίζει τις καρδιές των κατοίκων, δίνοντάς τους την ευκαιρία να απλώσουν το χέρι τους σε όλους εκείνους που τους χρειάζονται.

Η Περιφερειακή Εφορεία Κυκλάδων, απέστειλε με ικανοποίηση και υπερηφάνεια το δικό της πακέτο στην Κεντρική Διοίκηση του Σ.Ε.Π, απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης.

Επίσκεψη στο Υδρογραφικό πλοίο ΣΤΡΑΒΩΝ

Μία πολύ σημαντική δράση πραγματοποίησε η 4η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Σύρου στο Υδρογραφικό πλοίο Υ/Γ ΣΤΡΑΒΩΝ, το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού για εργασίες της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού. Σημειώνεται ότι το πλοίο θα συμμετέχει στον πανηγυρικό εορτασμό του Πολιούχου της Σύρου, Αγίου Νικολάου κατά τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας στην παραλιακή ζώνη του νησιού και τη ρίψη στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Στο πλαίσιο δράσεων που αφορούν στη Ναυτοπροσκοπική ειδικότητα, τα μέλη του 4ου Συστήματος της Σύρου έμαθαν τα πάντα για τους Ναυτικούς Χάρτες, με τη βοήθεια του πληρώματος του πλοίου και βεβαίως του Κυβερνήτη Δημήτρη Καρνέση. Το εν λόγω πλοίο πήρε το όνομά του από τον αρχαίο τοπογράφο Στράβωνα και συλλέγει δεδομένα για την επεξεργασία, για τη σύνταξη και ενημέρωση των ναυτικών χαρτών και εκδόσεων.

Περιβαλλοντικές δράσεις με τον Captain Earth

Από την πλευρά τους, οι Λυκοοικολόγοι πειρατές της 4ης Αγέλης Σύρου μαζί με τον Captain Earth κατάφεραν να σώσουν τον Green Planet από τις κακές προθέσεις του μοχθηρού Δήμαρχου Mr. Ozon που ήθελε να γεμίσει τη πόλη του σκουπίδια. Κατά το μήνα Νοέμβριο τα λυκόπουλα έμαθαν για τα οφέλη της ανακύκλωσης, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και τρόπους για την προστασία του περιβάλλοντος και των δασών. Μεταξύ άλλων, είχαν την ευκαιρία να παρασκευάσουν και τα δικά τους αρωματικά άλατα, στο προαύλιο της Παναγίτσας των Χρουσσών, στο πλευρό της Αργυρένιας Παραμάνη.

1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυκόνου

Εξίσου αξιόλογες είναι και οι δράσεις στους κόλπους των υπόλοιπων προσκοπικών σωμάτων στις Κυκλάδες, όπως το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυκόνου. Η Αγέλη Λυκοπούλων και η Αρχηγός τους Ιωάννα Καλογεροπούλου συμμετείχαν στο παζάρι της Φιλοζωικής Μυκόνου, στο Παλιό Λιμάνι.

Τα Λυκόπουλα έδωσαν το δικό τους μήνυμα για την προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων της Μυκόνου, τόσο με τις δημιουργικές αφίσες που ετοίμασαν και στόλισαν τον χώρο του Bazaar όσο και με τα παιχνίδια τους, που είχαν θέμα τα αγαπημένα μας κατοικίδια.

Τα παιδιά μάλιστα είχαν τη χαρά να «μεταμορφωθούν» στα αγαπημένα τους ζώα με κατάλληλα αξεσουάρ, αλλά και face painting, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ενεργά την αγάπη τους για τα ζώα. Στην παρέα προστέθηκαν και νέα μέλη, μετά την επίσκεψη των βαθμοφόρων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, που έπαιξαν μαζί τους και άρχισαν να ζουν την περιπέτεια.

Σημειώνεται ότι η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Μυκόνου θα πραγματοποιήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο τριήμερη εκδρομή στη Σύρο, όπου θα λάβει μέρος σε δράση της Περιφερειακής Εφορείας Κυκλάδων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στο Ευμορφοπούλειο Προσκοπικό Κέντρο. Πρόσκοποι τόσο από τη Σύρο όσο και από τη Μύκονο θα συμμετέχουν σε κυνήγι θησαυρού, άναμμα πυράς, στήσιμο σκηνών, κατασκευές και πολλά άλλα.