Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Σύρου

Συμμετοχή στην απεργία

πορεία προς τα ανοικτά πολυκαταστήματα της Σύρου
  • Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2016 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 2 Φεβ. 2016 - 7:54

Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα της Σύρου στις 4 Φεβρουαρίου όπως ανακοινώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου, κατόπιν πρόσκλησης που απέστειλε προς τις επιχειρήσεις - μέλη του ώστε να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία. 

Στο περιεχόμενο της επιστολής που στάλθηκε προς τα εμπορικά καταστήματα, καθίσταται σαφές μεταξύ άλλων, πως σε περίπτωση που είναι σε λειτουργία μεγάλα πολυκαταστήματα θα πραγματοποιηθεί ειρηνική πορεία και διαμαρτυρία προς αυτά την ημέρα της απεργίας. 

Η επιστολή

Αγαπητοί συνάδελφοι, Το Νομοσχέδιο που έχει δώσει στην δημοσιότητα η Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό όσο αφορά τους εμπόρους έχει ως εξής: Μετατρέπει τις εισφορές σε φορολογία επί του εισοδήματος από 27% έως 34,5% από τον Ιανουάριο του 2017. Αυξάνει τις εργοδοτικές εισφορές 1% και 0,5% των εργαζομένων στις επιχειρήσεις μας από τον Ιανουάριο του 2016. Έχουμε λοιπόν ασφαλιστικό, φορολογικό και το καλοκαίρι έρχεται η αύξηση του Φ.Π.Α., είναι ξεκάθαρο ότι την μικρή επιχείρηση θέλουν να την αφανίσουν.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου λέει ναι στην απεργία που έχει ανακοινώσει η ΕΣΕΕ της 4ης Φεβρουαρίου 2016 μαζί με αγρότες, εργαζομένους, εμπόρους επιστημονικό προσωπικό της Χώρας.

Πρέπει η Κυβέρνηση να καταλάβει ότι ο εμπορικός κόσμος είναι εξαντλημένος από την οικονομική επίθεση αλλά και στα όρια του οριστικού λουκέτου.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τον απεγνωσμένο αγώνα που δίνουμε να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοιχτά.

Στην περίπτωση που τα πολυκαταστήματα ανοίξουν την μέρα της απεργίας, θα γίνει ειρηνική πορεία προς αυτά που θα είναι ανοιχτά και καθιστική διαμαρτυρία, πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι οι Έλληνες θα έχουμε την ίδια τύχη.