“Στον αέρα” παλαιό κτίριο αποθηκών κι εργοστασίου στον κεντρικό δρόμο Μάννα – Ερμούπολης

Ελάχιστη προειδοποίηση για μέγιστο κίνδυνο

Με την τοποθέτηση μίας απλής προειδοποιητικής κορδέλας απαγόρευσης διέλευσης των πεζών από το πεζοδρόμιο που γειτνιάζει με το κουφάρι παλαιού κτιρίου εργοστασίου και αποθηκών έναντι του κτίσματος Λαδόπουλου στον κεντρικό δρόμο Μάννα – Ερμούπολης, “ενημερώνονται” οι πολίτες για τον αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος που “παραμονεύει”.

Οι συνεχείς αποκολλήσεις μαρμάρων, καθώς η πτώση μεγάλων τμημάτων των εξωτερικών τοίχων που έχουν απομείνει από αυτό, ώθησαν τους αρμόδιους να τοποθετήσουν μία απλή προειδοποιητική κορδέλα ώστε οι πεζοί να μην κάνουν χρήση του μικρού πεζοδρομίου.

Ωστόσο, σε ημέρες έντονης κακοκαιρίας και ισχυρών βροχοπτώσεων κι ανέμων, ουδείς μπορεί να παραμείνει ήσυχος από τα “μέτρα” που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα για την αποτροπή πρόκλησης ατυχήματος, αφού εκτεθειμένοι στον κίνδυνο και μάλιστα ανά πάσα στιγμή είναι οι οδηγοί μεταφορικών μέσων που μετακινούνται καθημερινά από τον συγκεκριμένο δρόμο.

Η σημερινή εικόνα του ερειπίου προκαλεί μόνον αυξημένη ανησυχία, αφού μάλιστα, αρκετά πέτρινα τμήματα των εξωτερικών τοίχων του, δείχνουν να είναι ετοιμόρροπα, ενώ χρήσιμη κι αναγκαία για την ασφάλεια των πολιτών θα αποδεικνυόταν η λήψη επιπλέον μέτρων.