Επιτακτική ανάγκη το πλύσιμο των κάδων απορριμάτων στην περιοχή του Άνω Μάννα και σε άλλα χωριά της Σύρου εν μέσω καλοκαιριού

Δυσοσμία και απουσία καθαριότητας

Εντονότερο γίνεται το πρόβλημα της δυσοσμίας που αναδύεται από αρκετούς κάδους απορριμμάτων στις περιοχές της Σύρου, αφού η απουσία συστηματικής φροντίδας και καθαριότητας διαμορφώνει μία κατάσταση που δεν τιμά το νησί, ενοχλεί κατοίκους, αλλά κι επισκέπτες.

Ενδεικτικό παράδειγμα της κατάστασης που παρατηρείται σε αρκετές περιοχές του νησιού την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο, αποτελούν οι κάδοι απορριμμάτων στη θέση του Άνω Μάννα, που εξαιτίας του όγκου των απορριμμάτων που υποδέχονται καθημερινά, αλλά και της μη ανάπτυξης εργασιών πλυσίματος, διακρίνονται.... πλέον για τη δυσοσμία καθώς και τα υπολείμματα τροφών και λιπαρών που φέρουν στο εσωτερικό τους, αλλά και στις επιφάνειές τους.

Δεδομένων των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και αυξάνουν εντονότατα τη δυσοσμία, μία συστηματικότερη μέριμνα εκ μέρους της αρμόδιας Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κρίνεται επιβεβλημένη, κυρίως μάλιστα για λόγους δημόσιας υγιεινής.