Αντικατάσταση κουφωμάτων κι ελαιοχρωματισμός στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Συνεχίζονται οι βελτιώσεις

  • Δευτέρα, 30 Ιουλίου, 2018 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 30 Ιουλ. 2018 - 14:00

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο κύκλος εργασιών βελτίωσης των σχολικών κτιρίων της Σύρου, με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης να αξιοποιεί τα διαθέσιμα χρήματα, τους πόρους και τις χρηματοδοτήσεις που έχουν περιέλθει στο ταμείο του, προς υλοποίηση βασικών παρεμβάσεων και κάλυψη ανοικτών αναγκών.

Ήδη προ μερικών ημερών ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στο κτίριο που λειτουργεί το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, οι οποίες κατά κύριο λόγο αφορούν σε ελαιοχρωματισμό των επιφανειών του κτιρίου, αλλά και σε αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων.

Πρόκειται για ένα σχολείο που χρειάζεται εργασίες “φρεσκαρίσματος”, αν συνυπολογισθεί και το γεγονός πως συχνά αποτελεί χώρο που υποδέχεται παρεμβάσεις με γκράφιτι, που δεν αποτυπώνουν κανένα ουσιαστικό μήνυμα, αλλά υποβαθμίζουν αισθητικά το κτίριο, ενώ απαιτείται και η τοποθέτηση κουφωμάτων ώστε να αναβαθμιστεί ενεργειακά.

Ήδη οι πρώτες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί στον α΄ όροφο του κτιρίου με τα παλαιά κουφώματα να αφαιρέθηκαν και να βρίσκονται ήδη στη θέση τους, τα νέα, ενώ αναμένονται παρόμοιες εργασίες και στο υπόλοιπο κτίριο.

Άκρως θετικό το γεγονός πως και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, οι ανωτέρω παρεμβάσεις πραγματοποιούνται συστηματικά σε διάστημα που δεν αποτελεί χρόνος παραγωγικός για μαθήματα.