Διευκρινίσεις σχετικά με τα κιγκλιδώματα στη θέση ΜΕΤΚΑ

Προτάσσεται η ασφάλεια, εκκρεμεί η καθαριότητα

Απαντήσεις για την απόφαση τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων σε αρκετά σημεία με κλίμακες που οδηγούν στη θάλασσα, στη θέση ΜΕΚΤΑ, έδωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Δημήτρης Κοσμάς, με αφορμή παρέμβαση της Κίνησης Πολιτών Σύρου στο δημοτικό συμβούλιο, εξαιτίας παραπόνων καπετάνιων πλοίων που προσεγγίζουν στο συγκεκριμένο σημείο της χερσαίας ζώνης.

Συγκεκριμένα, στην παρατήρηση πως ενδέχεται να προκληθεί ατύχημα κατά τη διαδικασία άφιξης και πρόσδεσης των πλοίων, από τα κίτρινα κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί με ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου, ο κ. Κοσμάς, αφού πρώτα διευκρίνισε πως τα παράπονα δεν προέρχονται από το σύνολο των καπετάνιων, αλλά από ορισμένους μόνον, ωστόσο, διευκρίνισε πως αυτός ο εξοπλισμός είναι αφαιρούμενος, για να εξυπηρετούνται τα πλοία.

Μάλιστα γνωστοποίησε πως έχουν ενημερωθεί σχετικά οι καβοδέτες προκειμένου να απομακρύνουν τα κιγκλιδώματα κατά την άφιξη των πλοίων, τα οποία όμως τόνισε πως κρίνονται απαραίτητα, προκειμένου να αποφευχθεί ατύχημα ή πτώση στις κλίμακες, στις οποίες κι έχουν πρόσβαση οι πολίτες.

Εξ αφορμής των προαναφερθέντων, πρέπει να σημειωθεί πως στον συγκεκριμένο χώρο, η διοίκηση οφείλει να μεριμνήσει για την απομάκρυνση άχρηστου και σκουριασμένου εξοπλισμού, που υποβαθμίζει το σημείο, όπου και προσφάτως ολοκληρώθηκε η σημαντική ανάπλαση.

Ετικέτες: