Μήνυμα Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης, Γ. Μαραγκού για την 28η Οκτωβρίου

"Η εθνική ενότητα και ομοψυχία είναι μονόδρομος"

  • Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, 2018 - 11:49

Σήμερα το ελληνικό έθνος αναβιώνει το έπος του ’40, τον αγώνα της Ελλάδας για την ελευθερία, έναν αγώνα άνισο αλλά γενναιόψυχο, έναν αγώνα μιας μικρής σε έκταση χώρας αλλά με τεράστιο ανάστημα, που αποτέλεσε παράδειγμα σθεναρής αντίστασης και αυτοθυσίας και έστειλε ηχηρό μήνυμα ελπίδας προς όλα τα έθνη του κόσμου, στα οποία κυριαρχούσε ο φασισμός και η βία.

Το διαχρονικό «ΟΧΙ» των Ελλήνων πέρασε στη συλλογική μνήμη και έγινε ηθικό δίδαγμα για όλους, πολύ δε περισσότερο για τη νέα γενιά που κρατά στα χέρια της το μέλλον αυτού του τόπου, ενός τόπου βασανισμένου από πολέμους, κρίσεις και διχόνοιες αλλά συνάμα προικισμένου με αξιοζήλευτο σθένος και αθάνατη ψυχή, που ενώνει όλους τους Έλληνες σε ένα σώμα μπροστά στα αδιέξοδα.

Είναι καιρός να αντιληφθούμε ότι η εθνική ενότητα και ομοψυχία είναι μονόδρομος για την πρόοδο της πατρίδας μας. Μπορούμε να την επιτύχουμε αντλώντας δύναμη από την αδάμαστη θέληση και τις αξίες της ελευθερίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.