Καλύφθηκαν οι σκαλωσιές, αλλά παραμένει “αποθήκη” ο μικρός χώρος πίσω από το ειδικό κάλυμμα εντός της αιθ. Γ. Ρίτσου στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης

Προσωρινές λύσεις σε “ανοικτή” αίθουσα εκδηλώσεων

Σε μικρή αποθήκη έχει μετατραπεί ο χώρος που έχει καλυφθεί με ειδικό πανί εντός της αίθ. Γ. Ρίτσου στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, αφού κάτω από τις “κρυφές” σκαλωσιές παραμένει όχι μόνον εξοπλισμός του κτιρίου, αλλά και τα τμήματα του διακόσμου που έχουν αποκολληθεί.

Η απόφαση τοποθέτησης ειδικού καλύμματος προκειμένου να μην φαίνονται οι σκαλωσιές που έχουν παραμείνει εντός της μεγαλύτερης αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου που βρίσκεται σε λειτουργία και υποδέχεται εκδηλώσεις και κοινό, αν και κινήθηκε στη σωστή κατεύθυνση για αισθητικούς λόγους, ωστόσο, αποτελεί μία προσωρινή λύση απέναντι στα συνολικά προβλήματα του ιστορικού κτιρίου.

Εκτός του πάγιου και σταθερού αιτήματος κάθε λογικής πλευράς να αναπτυχθεί ένα συνολικότερο έργο συντήρησης στο Πνευματικό Κέντρο, για την ουσιαστική αποκατάσταση των “ανοικτών” θεμάτων του, χρήσιμο θα ήταν σε πρώτο επίπεδο ο χώρος των εκδηλώσεων να φροντιστεί ακόμη περισσότερο και να καθαριστεί το τμήμα που βρίσκονται οι σκαλωσιές.

Όπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό, πίσω από το ειδικό κάλυμμα τοποθετούνται συστηματικά έπιπλα και εξοπλισμός της αίθουσας, ενώ παραμένουν σχεδόν εκτεθειμένα τα τμήματα του διακόσμου που έχουν αφαιρεθεί από τα προβληματικά σημεία των επιφανειών και των τοίχων της αίθουσας.

 

Ετικέτες: