Εργασίες επούλωσης ζημιών σε βασικά επισκέψιμα σημεία της Άνω Σύρου

Αποκαταστάσεις... ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς

Σε εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης μεγάλων φθορών προχώρησε το Τμήμα Μικρών Έργων και Συντηρήσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, μετά από αιτήματα των μελών της Δημοτικής Κοινότητας που εστίαζαν στην αισθητική αναβάθμιση επισκέψιμων σημείων.

Ειδικότερα, οι εργάτες του Δήμου προέβησαν στην αποκατάσταση του σχεδόν πλήρως κατεστραμμένου τοιχίου περίφραξης του Κοιμητηρίου των Αγγέλων, το οποίο είχε “διαλυθεί”, δεδομένης της φθοράς που μοιραία προκαλεί ο χρόνος.

Παρομοίως, σημαντικές εργασίες δέχθηκε και η λιθοδομή περιμετρικά του μνημείου του Εθνομάρτυρα Δον Ιωάννη Δαλεζίου, που βρίσκεται στο “μονοπάτι” του οικισμού που οδηγεί στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου.

Πρόκειται για σοβαρές αποκαταστάσεις που εκτός της αισθητικής αναβάθμισης, προσφέρουν και συνθήκες ασφάλειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες που διέρχονται από τα δύο σημεία.

Δεδομένης της μέριμνας που έδειξε η Τεχνική Υπηρεσία και συγκεκριμένα το Τμήμα Μικρών Έργων, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού εκφράζει τις ευχαριστίες της δημοσίως, μέσω επικοινωνίας με την Κοινή Γνώμη.