Αντικατάσταση κουφωμάτων στο Πνευματικό Κέντρο της Άνω Σύρου

Συντηρήσεις ουσίας μετά από 40 χρόνια

Ενεργειακά βελτιώνεται το κτίριο του Πνευματικού Κέντρου της Άνω Σύρου, μετά από τις εργασίες αντικατάστασης των κουφωμάτων του, με ευθύνη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Η κατάσταση των παλαιών κουφωμάτων και των εισόδων του, πρόδιδε εδώ και χρόνια την ανάγκη προγραμματισμού σχετικών εργασιών, οι οποίες και υλοποιήθηκαν μετά από αίτημα του Τμήματος Πολιτισμού στην Τεχνική Υπηρεσία, που έχει την ευθύνη της μέριμνας και για τους χώρους πολιτισμού.

Ήδη προσφάτως τοποθετήθηκαν τα νέα παράθυρα, καθώς και οι πόρτες, εξέλιξη που έρχεται να αναβαθμίσει και αισθητικά το κτίριο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα κουφώματα που υπήρχαν μέχρι πρότινος, μετρούσαν περίπου σαράντα έτη ζωής και με τον καιρό οι φθορές παρουσιάστηκαν εξαιρετικά μεγάλες.

Το Τμήμα Πολιτισμού άσκησε πίεση για την αντικατάστασή τους για μεγάλο διάστημα και όταν ευνόησαν οι οικονομικές συνθήκες, οι απαραίτητες εργασίες και η προμήθεια του εξοπλισμού προχώρησαν.

Δεδομένου ότι ο εν λόγω χώρος φιλοξενεί και διάφορες εκθέσεις κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες της προς τον υπάλληλο που έτρεξε την προσπάθεια, Δημήτρη Κορφιάτη.