“Ζούγκλα” ο χώρος που περιβάλλει τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Σύρου

Παρά τους καύσωνες, καμία αποψίλωση στο αεροδρόμιο

Ιδιαίτερος προβληματισμός εγείρεται αναφορικά με την κατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του αεροδρομίου Σύρου, καθώς δεν έχει αναπτυχθεί καμία εργασία αποψίλωσης ούτε πριν από το καλοκαίρι, ούτε όμως έστω και κατά τη διάρκεια της φετινής θερινής σεζόν.

Αν και στον χώρο μεταβαίνουν καθημερινά αρκετοί πολίτες της Σύρου ή κι επισκέπτες του νησιού οι οποίοι χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις προκειμένου να ταξιδέψουν, ωστόσο, μέχρι σήμερα, η εικόνα του εξωτερικού χώρου, δεν τιμά τη λειτουργία του, δεδομένης της επικίνδυνα “καυτής” περιόδου που διανύουμε με τους καύσωνες.

Θα πρέπει να συνυπολογίσει κάποιος δε και την ύπαρξη της βάσης του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο, με το ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας μάλιστα, να είναι σαφές πως παραμένει σε εξωτερικό χώρο που γειτνιάζει με τμήματα που παραμένουν ξερά χόρτα, προκειμένου να καυτηριάσει την αδράνεια που έχει επιδειχθεί για την καθαριότητα και τη φροντίδα των σχετικών εγκαταστάσεων.

Το φωτογραφικό υλικό αποδεικνύει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει συνολικά ο εξωτερικός χώρος του αεροδρομίου Σύρου, ο οποίος έστω και στο “και πέντε”, απαιτεί... εκτεταμένες εργασίες αποψίλωσης των ξερών χόρτων.