Άμεση απομάκρυνση με εντολή του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Παρελθόν το κιόσκι από την πλατεία Ηρώων

“Άστραψε ο τόπος” στο πεζοδρόμιο που γειτνιάζει με τον χώρο του Νοσοκομείου Σύρου και είναι δίπλα στην πλατεία Ηρώων μετά από την απομάκρυνση του οικίσκου που “φιλοξενούσε” επί πολλά έτη - εκτός λειτουργίας - μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών.

Παρά τις επανειλημμένες αναφορές στο θέμα κατά την προηγούμενη περίοδο και μάλιστα σε δημόσιες συνεδριάσεις του ΔΣ προκειμένου ο χώρος που παρέπεμπε σε εστία μόλυνσης και δυσοσμίας να καθαριστεί, μέχρι το τέλος της προηγούμενης θητείας, δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια που να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπενθυμίζεται δε, πως ο εν λόγω χώρος ήταν εξαιρετικά βρώμικος, ενώ όπως είχε γίνει γνωστό, πολλάκις είχε χρησιμοποιηθεί από ασυνείδητους σαν να ήταν δημόσιες τουαλέτες.

Πλέον, με απόφαση του νέου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνά Αληφραγκή το κιόσκι και το εγκαταλελειμμένο μηχάνημα απομακρύνθηκαν και ο χώρος καθαρίστηκε.

Μοναδική εκκρεμότητα παραμένει η αποκατάσταση του τμήματος του πεζοδρομίου από το οποίο “ξηλώθηκε” η βάση του, για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών.