«ΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΑΡΙΩΝ» 2019 & “Μετά τυρού διάλογοι”

  • Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:48

 

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 για τρίτη χρονιά η διαδραστική διημερίδα που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στήριξη του Δήμου Πάρου και της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Πάρου και σε συνεργασία με τους σεφ κυρία Αργυρώ Μπαρμπαρήγου, κύριο Πάνο Ιωαννίδη και κύριο Μάνο Σαρρή, αλλά και τη δημοσιογράφο-συγγραφέα κυρία Νίκη Μηταρέα, τα επίσημα Οινοποιεία και Τυροκομεία της Πάρου, και Ναουσαίους μικροοινοπαραγωγούς και τυροκόμους. Τίτλος της

«OINIKEΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΑΡΙΩΝ»

&

Μετά τυρού διάλογοι”

Η διημερίδα αποτελεί μια προσπάθεια προβολής της οινικής ιστορίας της Πάρου, ανάδειξης της τωρινής οινοπαραγωγής και ενίσχυσης της μελλοντικής πορείας της παραγωγής κρασιού. Αλλά παράλληλα, και μια προσπάθεια προώθησης και ενίσχυσης του «οινικού τουρισμού» αφενός και αφετέρου την καθιέρωση ενός ετήσιου φεστιβάλ αυτού του είδους με πανκυκλαδικό, πανελλαδικό και γιατί όχι, διεθνές ενδιαφέρον! Φέτος δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στο παριανό τυρί και τους γευστικούς του συνδυασμούς με το παριανό κρασί!

Οι συμμετέχοντες την πρώτη μέρα ξεναγήθηκαν στα οινοποιεία του νησιού, ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της αμπελοκαλλιέργειας στο νησί, πραγματοποίησαν γευστικές δοκιμές, αλλά παρακολούθησαν και εισήγηση από την κυρία Σπυριδούλα Καβάλλη-Μαρμαρινού για τα πατητήρια της Πάρου, βασισμένη σε εργασία του κυρίου Γιώργου Καβάλλη.

Τη δεύτερη μέρα πήραν μέρος σε παραδοσιακό τρύγο και πάτημα στον αμπελώνα του κυρίου Βασίλη Γεωργ. Τριπολιτσιώτη στον Αμπελά, και στη συνέχεια στο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων της μαρίνας της Νάουσας, με τη βοήθεια της δημοσιογράφου-συγγραφέως κυρίας Νίκης Μηταρέα, παρακολούθησαν μια δημιουργική παρουσίαση των οινοποιείων και των τυροκομείων του νησιού απ τους ίδιους τους παραγωγούς. Ενώ μετά τη σκυτάλη πήραν οι Σεφ κ.κ. Αργυρώ Μπαρμπαρήγου και Πάνος Ιωαννίδης που “επέβλεψαν” την εκτέλεση της συνταγής με κύριο συστατικό το παριανό κρασί και τυρί από τον παριανής καταγωγής και πολλά υποσχόμενο μάγειρα αλλά και νικητή του γνωστού τηλεδιαγωνισμού “Master Chef” για το 2019 κ.κ. Μάνου Σαρρή. Και φυσικά γλέντησαν με τη μουσική και τα τραγούδια παριανών μουσικών!

Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι, όπως φάνηκε και απ τα σχόλια, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που μοιράστηκαν με όλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ υποσχέθηκαν ότι και θα δώσουν ιδέες για την επόμενη διοργάνωση, αλλά και ότι θα είναι παρόντες και στη διημερίδα του 2020!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που συνέβαλλαν στο να διοργανωθεί, στηθεί και πραγματοποιηθεί η διαδραστική αυτή διημερίδα:

-τη συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά τον Έπαρχο Πάρου κ. Κώστα Μπιζά, αλλά και την κυρία Κων/να Βλάχου στα γραφεία της περιφέρειας στη Σύρο

-τους υποστηρικτές Δήμο Πάρου και Κ.Δ.Ε.Π.Α.Πάρου, και προσωπικά το Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο και τον αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Μαλαματένιο

-τους συνεργάτες:

τον κ. Βασίλη Γεωργ. Τριπολιτσιώτη

το Οινοποιείο και Τυροκομείου του “Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου” και τους κ.κ. Αλέξη Γκόκα και Νίκο Τσιγώνια,

τα Οινοποιεία “Αλισάφη” και τον κ. Μάκη Κωστίκα, “Ανουσάκης” και τους κ. κ. Παντελή και Μπέττη Ανουσάκη, “Αστέρας”, και τον κ. Κώστα Ρούσσο, “Λουρίδης” και τους κ.κ. Νίκο και Σοφία Λουρίδη, “Μωραΐτης” και τους κ.κ. Μαρία Μανώλη, Θεόδωρο και Σάββα Μωραΐτη, “Μωραΐτικο” και τον κ. Γιώργο Μωραΐτη

το τυροκομείο “Το Πάριον” και την κυρία Κατερίνα Μόσχου

-τους χορηγούς επικοινωνίας: Hχώ FM και την κυρία Γεωργία Παττέ και “Φωνή της Πάρου” και τον κ. Νίκο Ραγκούση/Λαουτάρη

-τους χορηγούς: Blue Star Ferries και τον κ. Μιχ. Σακέλλη, Αρτοποιεία/Ζαχαροπλαστική/Catering “Αλιπράντης” και τον κ. Στέλιο Αλιπράντη, κατάστημα “ΤΑΝΤΑΝΗΣ” και τον κ. Αργύρη Ταντάνη, ενοικιαζόμενα δωμάτια “Margarita’s Studios” και την κυρία Μαργαρίτα Σπύρου, το γραφείο ενοικιάσεως αυτ/των-μοτοποδηλάτων “Spirou” και την κυρία Ζαμπία Σπύρου, τα εστιατόρια/μεζεδοπωλεία/καφέ-μπάρ: “Πιάτσα”, “Mediterraneo”, “Σταθερός”, “Το Τακιμι”, “Μάριο”, “Σιγή Ιχθύος”, “Τ’ Ανείποτα”, “Τσαχπίνης-Ουζερί των Ναυτικών”, “Sommaripa”, “Amelie”

-τον κ. Γιώργο Καβάλλη και τη κα Σπυριδούλα Καβάλλη-Μαρμαρινού

-τους κ.κ. Κων/νο και Στάθη Ρούσσο, κατάστημα “Pararam”

-τους κ.κ. Ελισσάβετ Μπογιατζή και Άγγελο Πιτσικάλη, μελισσοκομείο “Εκ Πακτίας”

-τον π. Πέτρο Κορτιάνο

-τον κ. Αρσένη Λουκή

-το κ. Γιώργο Ματθ. Δαβερώνα

-το ΜΕΑΣ Υρία Λευκών και τον κ. Αποστόλη Παντελαίο

-τον κ. Αντώνη Μπαρμπαρή

-την κα. Μαρουσώ Πουλίου

-τους μουσικούς που έντυσαν μελωδικά την τελική εκδήλωση: Γιάννα Γκίκα, Γιώργο Δαβερώνα, Tάσο Μπελούλη-“Μαγκάλα”, Βαγγέλη Σκιαδά, Μιχάλη Τσουνάκη.

-τις κυρίες και τους κυρίους που προσέφεραν τα εδέσματα για το μπουφέ της τελικής εκδήλωσης:

-Εστιατόριο “Σταθερός”

Άννα Βαβανού

Ευανθία Βεντουρή

Κατίνα Δαβερώνα

Στέλλα Δελέντα

Καλλιόπη Δευτερήγου

Άννα Διβόλη

Μαρία Καμπούρη

Αρχοντούλα Κάρλου

Αννα Κορτιάνου-Κάγκανη

Στέλλα Κουνάνη

Ζαννέτα Μαλαματένιου

Βάσω Μηλαίου

Φιλιππίνα Μοστράτου

Βάσω Μπαρμπαρίγου

Ελευθερία Μπαρμπαρίγου

Μαρία Μπαφίτη

Αγγελική Μπιζά

Ζηνα Ξύγκη

Μαρκέλλα Παντελαίου

Άννα Πολυκανδριώτη

Φλώρα Πουλίου

Κατίνα Ρούσσου

Μαρία Σκιαδά

Θανάση Σκορδούλη

Βούλα Σπύρου

Βούλα Ταντάνη

Μαριγούλα Ταντάνη

Μαρία Τριπολιτσιώτου-Τσουνάκη

Βάσω Χασούρη

Στεφανία Χατζοπούλου

Σας περιμένουμε στις “Οινικές Διαδρομές Παρίων” το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου του 2020!

 

Β. ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Τη φθινοπωρινή του εκδρομή θα πραγματοποιήσει  ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου το διάστημα από 8-13 Οκτωβρίου 2019. Πρόκειται για μια πενθήμερη εκδρομή με προορισμό την πολύπλευρη Ρόδο και τη μαγευτική Σύμη, όπου θα επισκεφθούμε κάθε σημείο με αρχαιολογικό, λαογραφικό, πολιτιστικό΄ή θρησκευτικό ενδιαφέρον!

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής: κυρία Ελευθερία Μπαρμπαρίγου, τηλ.: 22840510402, 6945533328.