Σε εξέλιξη οι εργασίες σύνδεσης της αφαλάτωσης στην Ερμούπολη με τη δεξαμενή στη θέση “Μπαρούμη”

Ποιότητα στην υδροδότηση της πόλης

Ένα σημαντικό έργο από τη ΔΕΥΑ Σύρου βρίσκεται σε εξέλιξη καθ΄ όλη τη διάρκεια του τελευταίου χρονικού διαστήματος, το οποίο αφορά στη σύνδεση της αφαλάτωσης της Ερμούπολης με τη δεξαμενή της θέσης Μπαρούμη.

Πρόκειται για την αντικατάσταση τμήματος του καταθλιπτικού αγωγού του εργοστασίου αφαλάτωσης της Ερμούπολης, το οποίο είχε δρομολογηθεί εδώ και μήνες, προκειμένου η πόλη και οι ευρύτερες συνοικίες και περιοχές της, να υδροδοτούνται με ασφάλεια αλλά και με ποιότητα.

Ο νέος αγωγός θα ευνοήσει στην καλύτερη παροχή νερού σε κατοικίες και τουριστικά καταλύματα, καλύπτοντας και διαστήματα υψηλής επισκεψιμότητας στο νησί, καθώς στο παρελθόν είχαν παρατηρηθεί ελλείψεις, αλλά και διακοπές που είχαν ανησυχήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους της πόλης.

Ήδη, οι εργασίες είναι σε εξέλιξη στον κεντρικό δρόμο της περιοχής του Αγίου Δημητρίου κι ως εκ τούτου, για την πρόοδό τους, απαιτείται αυξημένη προσοχή από τους διερχόμενους οδηγούς.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 138.880 χιλ. ευρώ και το εν λόγω κόστος καλύπτεται από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑ Σύρου.

Πατήστε επάνω στις φωτογραφίες για την πλήρη ανάπτυξή τους.