Αλλαγές στην οδό Ανάφης και στη Λαλακιά για κάδους της ανακύκλωσης και χαρτόκουτες

Κατάργηση θέσεων και αντικαταστάσεις σημείων

Αλλαγές σε θέσεις κάδων ανακύκλωσης στο δρόμο της Λαλακιάς καθώς και κατάργηση του σημείου εναπόθεσης των χαρτοκιβωτίων στην οδό Ανάφης θα προκύψουν άμεσα, μετά από σχετικές αποφάσεις του νέου ΔΣ του ΦΟΔΣΑ, στην χθεσινή συνεδρίασή του.

Συγκεκριμένα, σε συνεννόηση με την Κοινότητα της Ερμούπολης, ο Φορέας θα προχωρήσει στην αισθητική αναβάθμιση της οδού Ανάφης στο ιστορικό κέντρο (συμβολή με πεζόδρομο της οδού Πρωτοπαπαδάκη), τοποθετώντας ζαρντινέριες με λουλούδια, στα σημεία που μέχρι σήμερα απορρίπτονται άναρχα μεγάλες χαρτόκουτες αλλά ακόμη και σακούλες απορριμμάτων.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο ΦΟΔΣΑ θα ενημερώσει τους επιχειρηματίες για την ανάγκη σπασίματος των χαρτοκιβωτίων και μεταφοράς τους σε κάδους της παραλιακής ζώνης, αφού η κατάσταση στην οδό Ανάφης παραμένει απερίγραπτη σε καθημερινή βάση.

Επιπλέον, μελετάται η αλλαγή της χωροθέτησης των τεσσάρων κάδων ανακύκλωσης στην αρχή της Λαλακιάς, καθώς η διατήρησή τους σε αυτό το σημείο, μειώνει τον βαθμό ορατότητας των οδηγών, με την ανησυχία πρόκλησης ατυχήματος να είναι σε πρώτο πλάνο για οχήματα και δίκυκλα. Δεν αποκλείεται η μετακίνησή τους να γίνει προς το πλησιέστερο parking.

 

 

Ετικέτες: