Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, Σύλλογος "ΔΙΚΑΙΩΜΑ"

  • Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2019 - 12:30

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

            2/12/18  Δευτέρα 5:30 μμ θα γίνει εορταστική εκδήλωση για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας στο ΚΑΠΗ Ερμούπολης

2/12/19 Δευτέρα 5:30 Βιωματικό σεμινάριο θεάτρου για ΑΜΕΑ στο ΚΔΑΠ  (έναρξη )

3/12/18  Τριτη   Συμμετοχή στην δράση του  ΚΕΦΙΑΠ - Νοσοκομείου Σύρου. Πορεία που ξεκινάει στις 10.30 από τον επιβατικό σταθμό στο λιμάνι, μέχρι την οδό Σπερχειού & Πρωτοπαπαδάκη  (ο Σύλλογος  "ΔΙΚΑΙΩΜΑ" θα συμμετέχει σε δράση του μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό). Στην πορεία θα θέλαμε την συμμετοχή των συμπολιτών μας.

Επίσης στις

            14/12/2019 Σάββατο 5.30 μμ στο ΚΑΠΗ (Λήξη σεμιναρίου-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ) Τα παιδιά μας σε συνεργασία και με άλλα μέλη θα κάνουν  παρουσίαση μιας μικρής θεατρικής δουλειάς που θα προκύψει από το θεατρικό εργαστήρι με την επιμέλεια του  θεατρικού σχήματος  “ΝΟΜΆΔΕΣ” .

Και λίγα λόγια για την πρωτότυπη καλλιτεχνική μας εκδήλωση - εργαστήρι .

Ένα βιωματικό σεμινάριο θεάτρου, βασισμένο στο ομαδικό παιχνίδι, θα ξεκινήσει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία για δύο εβδομάδες με στόχο οι συμμετέχοντες να παίξουν και να εκφραστούν.Μέσα από τις συναντήσεις θα προσπαθήσουμε να εμπνεύσουμε ιδέες και δράσεις που θα προκύψουν, δίνοντας βήμα να πουν αυτήν την συχνά καταφατική απάντηση: ΑΜΕ!Στόχος να δώσουμε κίνητρο στην φαντασία και στο σώμα, ξεπερνώντας μέσα από τους θεατρικούς κώδικες εμπόδια και να δημιουργήσουμε τις δικές μας εμπειρίες.Οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν είναι μέσα από το θέατρο του καταπιεσμένου, τεχνικές βιωματικού θεάτρου, physical theater, παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια, χρήση αντικειμένου και τον κώδικα που αναπτύσσει η ομάδα τα τελευταία χρόνια, μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που κάνει.  Διδασκαλία από τους nomades artcore, Πέτρος Ρούσσος, Γιάννης Σιούτης                                                                                                  

Χορηγοί και συμπαραστάτες είναι:                                                                                               Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , Δήμος Σύρου Ερμούπολης ,Ι. Μητρόπολη Σύρου Ερμούπολης Συμπαρίστανται : Το ΚΔΑΠ - μεα Σύρου ,                                                                              Συμμετέχει η ομάδα “ΝΟΜΑΔΕΣ”

Τα άτομα με αναπηρία δεν ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη ζητάνε να γίνει η ζωή τους ίση με των υπολοίπων πολιτών. Σε όλους μας καθήκον απομένει ο σεβασμός της ατομικής και της ομαδικής ιδιαιτερότητας.