Εικόνες ντροπής από την ανεξέλεγκτη διάθεση ογκωδών αντικειμένων δίπλα από κάδους σε αρκετές περιοχές της Σύρου

“Εφιάλτης” που πρέπει να αποτελέσει παρελθόν

Εικόνες ντροπής που προδίδουν αδιαφορία για το περιβάλλον, αλλά και γενικότερη ασυνειδησία από την πλευρά ορισμένων πολιτών, αποτυπώνουν οι φωτογραφίες που ακολουθούν και δείχνουν πως συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη απόρριψη ογκωδών αντικειμένων δίπλα από κάδους σε αρκετές περιοχές της Σύρου.

Παρά τις επανειλημμένες δημόσιες εκκλήσεις - προς τους πολίτες - τόσο του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Πέτρου Μώτου, όσο και του προέδρου του ΦΟΔΣΑ, Γιάννη Βρούτση ώστε να μπει τέλος στον συγκεκριμένο “εφιάλτη”, ωστόσο, δυστυχώς, στο νησί παρατηρείται έντονη αδιαφορία για όσα οφείλουν να τηρούν οι ίδιοι οι δημότες.

Προς υπενθύμισή τους, ακολουθεί η ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο Δήμος προ μικρού χρονικού διαστήματος, καθώς το θέμα δεν παύει να απασχολεί σε δημόσιες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

“Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, για τη διάθεση ογκωδών αντικειμένων & προϊόντων κλαδονομής, οι πολίτες υποχρεούνται να ενημερώσουν τηλεφωνικά το Τμήμα Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας Κοινόχρηστων Χώρων (τηλ. 2281088771), το οποίο κατόπιν επί τόπου ελέγχου της σύστασης, του όγκου και των εν γένει χαρακτηριστικών των προς απόρριψη υλικών θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους εάν δύνανται να συλλέξουν τα υλικά οι υπηρεσίες του Δήμου ή οι πολίτες με δική τους ευθύνη οφείλουν να μισθώσουν όχημα δημοσίας χρήσεως, το οποίο θα μεταφέρει τα προς απόρριψη υλικά στην κατάλληλη μονάδα διάθεσης (ΧΥΤΑ, μονάδα ανάκτησης ΑΕΚΚ κλπ). Ως εκ τούτου απαγορεύεται η εγκατάλειψη ογκωδών αντικειμένων χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το Τμήμα Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου. Για περαιτέρω ενημέρωση, αναζητήστε τα άρθρα 3, 4 και 7 του ισχύοντος Κανονισμού Καθαριότητας, ο οποίος είναι αναρτημένος στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Η μη τήρηση των ανωτέρω επισύρει διοικητικά πρόστιμα”.

 

Ετικέτες: