Συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη εναπόθεσή τους, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Μικρά “βουνά” από μπάζα στην Άνω Σύρο

Συνεχίζουν να παραβλέπουν πλήρως τον κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ορισμένοι πολίτες του νησιού, αφήνοντας μπάζα πλησίον κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, αλλά και σε χώρους που απαγορεύεται ρητά η εναπόθεσή τους με σχετική εμφανής ενημέρωση (πινακίδα).

Το εν λόγω πρόβλημα παρατηρείται συστηματικά στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου και ειδικότερα στους κεντρικούς δρόμους που εξυπηρετούν τη μετακίνηση από και προς το λόφο, με το φωτογραφικό υλικό να επιβεβαιώνει πως τις τελευταίες μέρες υπήρξαν και νέα περιστατικά ανεξέλεγκτης εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων και μπαζών κοντά στην Πορτάρα.

Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει η νέα Δημοτική Αρχή σε ανακοίνωσή της, απαγορεύεται η εναπόθεση αυτών σε κάδους, αν προηγουμένως δεν έχει υπάρξει ενημέρωση του Δήμου για να διαπιστωθεί αν αυτά, θα απομακρυνθούν από την Καθαριότητα ή τον κάθε ιδιώτη.

Προς υπενθύμιση μάλιστα των οδηγιών του Δήμου, ακολουθεί το περιεχόμενο της λιτής ανακοίνωσης, με την ελπίδα... να τηρηθεί κάποτε από το σύνολο των πολιτών.

“Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, για τη διάθεση ογκωδών αντικειμένων & προϊόντων κλαδονομής, οι πολίτες υποχρεούνται να ενημερώσουν τηλεφωνικά το Τμήμα Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας Κοινόχρηστων Χώρων (τηλ. 2281088771), το οποίο κατόπιν επί τόπου ελέγχου της σύστασης, του όγκου και των εν γένει χαρακτηριστικών των προς απόρριψη υλικών θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους εάν δύνανται να συλλέξουν τα υλικά οι υπηρεσίες του Δήμου ή οι πολίτες με δική τους ευθύνη οφείλουν να μισθώσουν όχημα δημοσίας χρήσεως, το οποίο θα μεταφέρει τα προς απόρριψη υλικά στην κατάλληλη μονάδα διάθεσης (ΧΥΤΑ, μονάδα ανάκτησης ΑΕΚΚ κλπ).
Ως εκ τούτου απαγορεύεται η εγκατάλειψη ογκωδών αντικειμένων χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το Τμήμα Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου”.