Αποφάσεις της Κοινότητας Ποσειδωνίας για τη συνολική βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου

Αγνοούνται τα πεζοδρόμια και η ασφάλεια των πολιτών

Την ανακατασκευή των πεζοδρομίων σε όλη την έκταση της περιοχής της Ποσειδωνίας προωθεί η αρμόδια Κοινότητα, στο πλαίσιο των αποφάσεών της στην τελευταία συνεδρίαση των μελών της, όπου και συζητήθηκαν αρκετά θέματα.

Ειδικότερα, υπήρξε εισήγηση για την κατάσταση που έχουν περιέλθει σήμερα τα περισσότερα πεζοδρόμια τόσο πλησίον της παράκαμψης για τις Αγκαθωπές, όσο και σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου, καθώς είναι εμφανές πως ο κάθε πεζός αναγκάζεται να μετακινείται από τον δρόμο, διακινδυνεύοντας τη σωματική ακεραιότητά του, αφού συνυπάρχει με οχήματα και δίκυκλα.

Η μη δυνατότητα ασφαλούς μετακίνησης στους πολίτες, αποτελεί σοβαρό θέμα που πρέπει να απασχολήσει την πλευρά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, η οποία έχει στην ευθύνη της όλους τους επαρχιακούς δρόμους. Άλλωστε, το σχετικό αίτημα της Κοινότητας απευθύνεται και θα προωθηθεί στην Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου να υπάρξει έργο και αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια συνεδρίαση, τα μέλη της Κοινότητας γνωμοδότησαν θετικά για τη συντήρηση των στάσεων αναμονής επιβατών της περιοχής.