Συνοπτικός διαγωνισμός για το έργο “Επισκευή και συντήρηση τοιχίου αντιστηρίξεως επί της οδού Ούλωφ Πάλμε στα Καμίνια

Αντίστροφη μέτρηση για τις εργασίες

Προωθούνται οι απαραίτητες διαδικασίες για το μικρό έργο της επισκευής και συντήρησης του τοιχίου αντιστήριξης επί της οδού Ούλωφ Πάλμε στα Καμίνια, προκειμένου να προασπιστεί ο δρόμος που καθημερινά “σηκώνει” έναν άξιο αναφοράς όγκο οχημάτων και δικύκλων των κατοίκων της περιοχής.

Πρόκειται για ένα αίτημα των δημοτών και της αρμόδιας Κοινότητας, το οποίο σήμερα ικανοποιεί ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και η Τεχνική Υπηρεσία, έχοντας εξασφαλίσει το ποσό των 20.806,45 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) βάσει του περιεχομένου της διακήρυξης του συνοπτικού διαγωνισμού (ΑΔΑ: 65ΛΖΩΗΟ-6ΩΨ), με σκοπό την υλοποίηση μίας σειράς παρεμβάσεων.

Ειδικότερα, προβλέπονται: η προσεκτική αφαίρεση του ενανθρακωμένου και αποσαθρωμένου σκυροδέματος, ώστε να αποκαλυφθεί ο σκουριασμένος οπλισμός, η αφαίρεση της σκουριάς του οπλισμού, ο καθαρισμός της ευρύτερης περιοχής, η επάλειψη της συνολικής επιφάνειας του οπλισμού με ειδικό αντιδιαβρωτικό, η ανάπλαση της ενανθρακωμένης ζώνης και επίχρισμα με τσιμεντοκονία σε όλη την επιφάνεια.

Η διαδικασία του συνοπτικού διαγωνισμού θα βοηθήσει στην ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του έργου, για το οποίο οι δημότες της περιοχής κάνουν λόγο εδώ και πολλά χρόνια.