Νέος περιορισμός πτήσεων

  • Δευτέρα, 23 Μαρτίου, 2020 - 15:14

Με νέα κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής από σήμερα επιβάλλονται οι εξής νέοι περιορισμοί:

 1.Ο προσωρινός περιορισμός μέχρι τις 15.4.2020 της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από την Τουρκία, καθώς και των θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων με τη χώρα αυτή. Επιπλέον, απαγορεύεται η είσοδος στην ελληνική επικράτεια προσώπων από την Τουρκία, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού. Η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα. Επιπλέον, εξαιρούνται της απαγόρευσης τα φορτηγά οχήματα για τη μεταφορά εμπορευμάτων, καθώς και η μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία.

2. Επίσης, περιορίζεται μέχρι τις 15.4.2020 η προσγείωση αεροσκαφών που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας Υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού.