Πέθανε ο Κώστας Κοκκάλας

  • Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2020 - 16:24

Σε ηλικία 78 ετών απεβίωσε σήμερα ο Κώστας Κοκκάλας ο οποίος υπήρξε ο τελευταίος πρόεδρος του Νεωρίου, όταν τη διαχείριση είχε ο Όμιλος του Νίκου Ταβουλάρη.

Ο ίδιος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Υπήρξε ναυπηγός στο επάγγελμα και όπως είναι γνωστό κατά το διάστημα 1987 έως και 1994 ήταν γενικός κι εμπορικός διευθυντής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Ακολούθως αποχώρησε και από κοινού με άλλους επιχειρηματίες προχώρησαν στην εξαγορά του Νεωρίου, στο οποίο και υπήρξε πρόεδρος.

Μόλις γνωστοποιήθηκε ο θάνατος του, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ στο συλληπητήριο μήνυμα του ανέφερε "

«Με πολύ κατ’ άνθρωπο θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του Κωσταντίνου Κοκκάλα.

Τον αείμνηστο τον έζησα από κοντά περισσότερο στις δύσκολες ημέρες για το Ναυπηγείο της Σύρου και μοιράστηκα την αγωνία του για την συνέχιση της λειτουργίας του, όταν μάλιστα γύρωθεν οι Κασσάνδρες προμηνούσαν τα χειρότερα.

Είχα την ευκαιρία να τον εκτιμήσω ως ένα ευγενή, τίμιο και ειλικρινή συνομιλητή, ο οποίος ποτέ δεν κατηγόρησε κανένα, ακόμα και όταν βρισκόταν ο ίδιος στο στόχαστρο της κριτικής.

Το ενδιαφέρον του για το Νεώριο ήταν συνεχές και κάθε φορά που επικοινωνούσαμε και του ανέφερα την πρόοδο του Ναυπηγείου, μετά την ανάληψή του από την ΟΝΕΧ, εξέφραζε την χαρά και την ικανοποίηση του.

Δυστυχώς, λόγω των επικρατουσών συνθηκών δεν μπορώ να παραστώ στην Εξόδιο Ακολουθία του.

Πάντα θα προσεύχομαι για την ανάπαυση της ψυχής του.

Ας βρίσκεται αιώνια στη μνήμη του Θεού!

†Ο ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄»

 

Συλλυπητήριο μήνυμα των Εργοστασιακού Σωματείου Νεωρίου

Την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 απεβίωσε ο επί απερχόμενης ιδιοκτησίας, πρώην Πρόεδρος του Ναυπηγείου μας κύριος Κωνσταντίνος Κοκκάλας. Κατά την 25ετή θητεία του, όλοι μαζί ζήσαμε και καλές στιγμές, αλλά και δύσκολες στιγμές.

Ως εργαζόμενοι και ως άνθρωποι, κρατώντας στο μυαλό μας μόνο τις καλές στιγμές, του ευχόμαστε καλή ανάπαυση και στην οικογένειά του ολόψυχα τα θερμά μας συλλυπητήρια και την ευχή μας να βρουν τη δύναμη να αντέξουν την απώλειά του.