"Ρύπανση" από πλαγκτόν στην Αζόλιμνο

  • Σάββατο, 16 Μαΐου, 2020 - 13:40

Ανησυχία προκάλεσαν στην πλευρά λουομένων και της Κοινότητας του Μάννα οι εικόνες θαλάσσιας ρύπανσης... στην Αζόλιμνο σήμερα το μεσημέρι, με τον πρόεδρο, Γιάννη Μαραγκό να ενημερώνει τις τοπικές Αρχές για να επιληφθούν της κατάστασης. 

Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε έντονη συσσώρευση συστατικών προερχόμενων από τη θάλασσα, που διαπιστώθηκε πως αποτελεί πλαγκτόν που συγκεντρώθηκε στη θαλάσσια περιοχή από το ύψος της εκκλησίας της Ανάληψης μέχρι και τον πρώτο μόλο της παραλίας της Αζολίμνου. 

Οι παραπάνω διαπιστώσεις προήλθαν από την πλευρά του Λιμεναρχείου Σύρου, το οποίο άμεσα - με εντολή Λιμενάρχη - έστειλε αντιρρυπαντικό σκάφος στην περιοχή προκειμένου να ελέγξει σε τί αφορούσε η τηλεφωνική ενημέρωση του προέδρου της αρμόδιας Κοινότητας, κ. Γιάννη Μαραγκού περί θαλάσσιας ρύπανσης. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση από πλευράς Λιμενάρχη, κ. Βαμβακούση προς την εφημερίδα, τα στελέχη της Υπηρεσίας που μετέβησαν στο σημείο, δεν διαπίστωσαν πετρελαιοειδή κι ως εκ τούτου, δεν προχώρησαν σε εργασίες απορρύπανσης. Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε πως λήφθηκε δείγμα από τη θαλάσσια περιοχή ώστε να σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους. 

Σημειώνεται πως ο κ. Μαραγκός εκτός από το Λιμεναρχείο Σύρου ενημέρωσε σχετικά και την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Κανδιώ Μαραγκού. 

Εκ μέρους του Δήμου εκδόθηκε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει:

"Ενημερώνουμε τους δημότες και κατοίκους του νησιού μας ότι, λόγω του φαινομένου που παρουσιάστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Αζολίμνου χθες, Σάββατο 16 Μαΐου 2020, το αρμόδιο τμήμα του Λιμεναρχείου Σύρου έχει επιληφθεί του θέματος, λαμβάνοντας δείγμα, το οποίο έχει ήδη σταλεί για ανάλυση.

Το ίδιο φαινόμενο παρουσιάστηκε και σήμερα, Κυριακή 17 Μαΐου 2020, στη θαλάσσια περιοχή του Φοίνικα, όπου έσπευσαν για αυτοψία ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Αγγελική Πρίντεζη, το Τοπικό Συμβούλιο Φοίνικα και οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές".