Ελεύθερη πρόσβαση στον δημόσιο χώρο με σεβασμό στο περιβάλλον και τα μνημεία

Απομακρύνονται τα λουκέτα από το κηπάριο

  • Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 9 Ιουλ. 2020 - 17:00

Στην απομάκρυνση των λουκέτων που είχαν τοποθετηθεί από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης τα τελευταία 24ωρα στις εισόδους του δημοτικού κηπάριου μπροστά από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου προχωρά τελικά η Τεχνική Υπηρεσία και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, καθώς βάσει νόμου δεν επιτρέπεται η απαγόρευση πρόσβασης των πολιτών σε δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με τις εικόνες της τοποθέτησης λουκέτων, ο Μηνάς Αληφραγκής εξήγησε πως η σχετική απόφαση λήφθηκε κατόπιν σοβαρών καταγγελιών στην Τεχνική Υπηρεσία σχετικά με βανδαλισμούς στον περίφρακτο χώρο, αλλά και λόγω συγκέντρωσης μικρών ομάδων πολιτών τις βραδινές ώρες που προκαλούν έντονο θόρυβο και αναπτύσσουν ενοχλητική – για τους περιοίκους – συμπεριφορά.

Στο πλαίσιο της τήρησης των προβλεπομένων της νομοθεσίας για τους δημόσιους χώρους και καθώς η απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης δεν επιτρέπεται, ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στο άνοιγμα των δύο εισόδων, γεγονός που πρέπει να ευαισθητοποιήσει όλους τους πολίτες αναφορικά με τον σεβασμό και την προστασία του εν λόγω χώρου, τον οποίο συνηθίζουν να επισκέπτονται τόσο κάτοικοι της Ερμούπολης κατά τον περίπατό τους, όσο και τουρίστες.