Απαιτείται άμεσα η καθαριότητα δρόμων της Ερμούπολης, στους οποίους είναι τοποθετημένοι κάδοι απορριμμάτων

Απουσία αντανακλαστικών για το ιστορικό κέντρο

Εν μέσω θερινής περιόδου και το ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης – δυστυχώς – δεν απολαμβάνει τη φροντίδα που θα έπρεπε, καθώς δρόμοι της πόλης παραμένουν χωρίς καθαριότητα και μάλιστα στα σημεία που βρίσκονται κάδοι απορριμμάτων.

Ειδικότερα, πλησίον του κεντρικού καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, το τμήμα του πεζοδρομίου επί του οποίου βρίσκονται κάδοι απορριμμάτων αλλά και ανακύκλωσης παρουσιάζει κάκιστη εικόνα, ενώ παρομοίως, κατάσταση που δεν περιγράφεται, διαπιστώνει ο κάθε πεζός πολίτης και πλησίον της πλατείας Τσιροπινά, αλλά και απέναντι από την είσοδο της Φιλαρμονικής.

Συγκεκριμένα, αν και οι πράσινοι κάδοι απορριμμάτων μεταφέρθηκαν έξω από το κτίριο του Λυκείου Ελληνίδων επί της οδού Σουρή, με απόφαση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, η πρότερη θέση τους δεν είχε καμία απολύτως εργασία καθαριότητας, με αποτέλεσμα στίγματα από λιπαρά προϊόντα ή άλλα απορρίμματα να είναι εμφανή στο πεζοδρόμιο.

Επιπλέον, μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η δυσοσμία που αναδύεται από το εσωτερικό ορισμένων κάδων οι οποίοι πρέπει να πλυθούν, ενώ τέλος, αντιαισθητική είναι και η εικόνα του χαρτονιού επί του οποίου σημειώνεται η νέα θέση των κάδων απορριμμάτων απέναντι από το κτίριο της Φιλαρμονικής.

Για όλα τα παραπάνω, σε όλες τις θέσεις της Ερμούπολης και του ιστορικού κέντρου, πρέπει να επιληφθεί χωρίς καθυστέρηση η Υπηρεσία Καθαριότητας, προκειμένου η πόλη να παρουσιάζει την εικόνα που αρμόζει σε μία ποιοτική καθημερινότητα για τους πολίτες.