Αποστολή φορτίου αγάπης κι αλληλεγγύης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στον Λίβανο

Η Σύρος στηρίζει έμπρακτα τον λαό της Βηρυτού

Σήμερα ολοκληρώνεται η εκστρατεία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ενώ έχουν συγκεντρωθεί περίπου 50 κούτες με προϊόντα

Μία “αγκαλιά” αλληλεγγύης κι έμπρακτης αγάπης προς τον λαό του Λιβάνου, που έχει δοκιμαστεί σκληρά μετά από την πρόσφατη φονική έκρηξη στη Βηρυτό, στέλνει η Σύρος, οι κάτοικοι της οποίας συμμετείχαν στην εκστρατεία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Η συγκεκριμένη δράση που ξεκίνησε στις 12 Αυγούστου ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα, με την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, Αγγελική Πρίντεζη να γνωστοποιεί πως συγκεντρώθηκαν περίπου 50 κούτες με απαραίτητα προϊόντα, αλλά και υγειονομικό υλικό που χρειάζονται οι πολίτες του Λιβάνου.

Πρόκειται για ένα “ηχηρό” μήνυμα αλληλεγγύης που εκπέμπει η Σύρος έχοντας ανταποκριθεί μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας στο αίτημα της Ελληνολιβανικής Πολιτιστικής Ένωσης καθώς και του μόνιμου κατοίκου της Σύρου με καταγωγή από τον Λίβανο, Ναμπίλ – Αλέξανδρου Ελ Μπαράζ για στήριξη του δοκιμαζόμενου λαού της Βηρυτού.

Συγκινητική η ανταπόκριση των κατοίκων

Ειδικότερα, τα είδη που συλλέχθηκαν τόσο στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας στην Ερμούπολη, όπως και στους χώρους των τοπικών Κοινοτήτων στην περιφέρεια του νησιού, για να σταλούν στη Βηρυτό μέσω της Πρεσβείας του Λιβάνου αφορούν σε κονσέρβες, μακαρόνια, ρύζι, δημητριακά, ζάχαρη, φακές, αλεύρι και παιδικές τροφές, όπως επίσης και σκόνη γάλακτος για παιδιά ενώ οι δημότες της Σύρου προσέφεραν και υγειονομικό υλικό, γάζες, μάσκες, αντισηπτικά και betadine.

Στο πλαίσιο της τηλεφωνικής επικοινωνίας της εφημερίδας με την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, η ίδια αναφερόμενη στη συγκεκριμένη προσπάθεια, δήλωσε ικανοποιημένη αλλά και συγκινημένη για τη θερμή ανταπόκριση των Συριανών.

“Ολοκληρώνεται η εθελοντική δράση για τη Βηρυτό. Ο κόσμος συμμετέχει και στηρίζει. Από την πρώτη ημέρα στήριξε την προσπάθεια ο κάθε πολίτης και παρόλο που το διάστημα ήταν μικρό για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς στις 24 Αυγούστου θα πρέπει να γίνει η αποστολή από την αρμόδια Πρεσβεία στην Αθήνα, ωστόσο καταφέραμε και μαζέψαμε σχεδόν 50 κούτες” ανέφερε η ίδια σημειώνοντας παράλληλα πως, “Είναι συγκινητικό όταν διαπιστώσαμε από την Κοινωνική Υπηρεσία πως ακόμη και μεγάλοι άνθρωποι σε ηλικία, από το υστέρημά τους και σε μία δύσκολη οικονομικά εποχή, μπόρεσαν και προσέφεραν ακριβά προϊόντα όπως οι παιδικές τροφές”.

Η κ. Πρίντεζη εξήγησε πως ο κόσμος γέμισε κούτες με τρόφιμα αλλά και υγειονομικό υλικό, τα οποία και θα σταλούν στην Αθήνα, στα γραφεία της Ελληνολιβανικής Πολιτιστικής Ένωσης.

“Επίσης, συγκεντρώσαμε υγειονομικό υλικό που χρειάζονται στη Βηρυτό ενώ ενισχύσαμε και από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας” σχολίασε, γνωστοποιώντας ακόμη πως, “Ένα μεγάλο μέρος των προϊόντων συγκεντρώθηκε στο κτίριο του ΚΑΠΗ Ερμούπολης, στην Κοινωνική Υπηρεσία και ένα άλλο, περιφερειακά, αφού είχαμε τη χαρά σε όλη αυτήν την προσπάθεια να έχουμε “συμμάχους” και τις Τοπικές Κοινότητες”.

Αποστολή μέσω της Ελληνολιβανικής Πολιτιστικής Ένωσης

Σχετικά με τον χρόνο αποστολής του φορτίου αλληλεγγύης στη Βηρυτό, στον Λίβανο, η ίδια ανέφερε πως, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσω της Πρεσβείας του Λιβάνου στην Αθήνα, προκειμένου να φθάσουν όλες οι κούτες σε όσους έχουν ανάγκη τα προϊόντα.

“Όλες οι κούτες θα συγκεντρωθούν στην Ερμούπολη, την Πέμπτη το πρωί θα συσκευάσουμε τα πράγματα και θα σταλούν στην Πρεσβεία του Λιβάνου στην Αθήνα. Η μεταφορά θα είναι δωρεάν από επιχειρηματία της Σύρου προς τα γραφεία της Ελληνολιβανικής Πολιτιστικής Ένωσης με τελικό προορισμό την Πρεσβεία του Λιβάνου”.

Κατόπιν των ανωτέρω, η ίδια θέλησε να τονίσει πως ο Δήμος συμμετέχει σε οργανωμένες δράσεις προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα σε μία προσπάθεια με κοινωνικό πρόσημο. “Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης συμμετέχει μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας σε όλες τις οργανωμένες δράσεις. Κι αυτό για να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και να φθάσουν όλα τα προϊόντα και τα είδη πρώτης ανάγκης σε όσους τα έχουν ανάγκη, δηλαδή στους παραλήπτες τους κι εν προκειμένω στον κόσμο της Βηρυτού” ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τέλος ένα εγκάρδιο “ευχαριστώ” προς κάθε πολίτη της Σύρου που ανταποκρίθηκε και στήριξε αυτήν την εκστρατεία.

“Είδαμε ότι όλο το νησί ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα για να στηρίξουμε συνανθρώπους μας που έχουν δοκιμαστεί φοβερά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον Δήμο σε όλους”.